26.10.2010. / 15:30

Autor: Hina

Gubitak BI 3. maj 139,3 milijuna kuna, sindikat traži sjednicu povjerenstva za prodaju

U priopćenju koje je medijima uputila podružnica Sindikata metalaca u 3. maju traži se od Povjerenstva provjera podataka o sposobnosti ispunjavanja kreditnih obveza i likvidnosti A-teca, te o navodnom stečaju

Sindikati se bore za opstanak 3. majaSindikati se bore za opstanak 3. majaGubitak Brodograđevne industrije (BI) 3. maj u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 139,3 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je gubitak bio 68,9 milijuna kuna, pokazuju podaci iz konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvještaja BI 3. maj koji prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi Grupe 3. maj u prvih devet mjeseci ove godine od 1,02 milijarde kuna veći su u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 3,6 posto. Pritom su poslovni prihodi povećani za 2,2 posto, na 955,6 milijuna kuna, a prihodi od prodaje pali su za 12 posto, na 696,5 milijuna kuna.

Istodobno su ukupni rashodi porasli za 10 posto, na 1,16 milijardi kuna.

U konsolidirani financijski izvještaj BI 3. maj uključeni su rezultati dioničkih društava 3. maj Brodogradilište, 3. maj Motori i dizalice i 3. maj Tibo te društava s ograničenom odgovornošću 3. maj STM, 3. maj Ugostiteljstvo i 3. maj OEK.

Sindikati traže hitnu sjednicu Povjerenstva za prodaju

Sindikat metalaca Hrvatske od Vlade traži hitnu sjednicu Povjerenstva za prodaju riječkog brodogradilišta 3. maj, potvrdio je danas glavni sindikalni povjerenik u 3. maju Juraj Šoljić.

Ponukan informacijama o stečaju jedinog ozbiljnog ponuđača za kupnju 3. maja, austrijskog koncerna A-tec, sindikat je 22. listopada od predsjednika Vladina Povjerenstva za prodaju brodogradilišta 3. maj Ruđera Friganovića zatražio sazivanje hitne sjednice, rekao je Hini Šoljić.

U priopćenju koje je medijima uputila podružnica Sindikata metalaca u 3. maju traži se od Povjerenstva provjera podataka o sposobnosti ispunjavanja kreditnih obveza i likvidnosti A-teca, te o navodnom stečaju.

Naime, predsjednica Radničkog vijeća 3. maja Nada Jelinić-Starčević nedavno je na konferenciji za novinare ustvrdila da je stečaj A-teca službeno pokrenut na Trgovačkom sudu u Beču 20. listopada.

Sindikat ističe kako mu A-tec otprije nije bio prihvatljiv jer nije htio potpisati Socijalni sporazum o očuvanju djelatnosti i radnih mjesta unutar brodogradilišta, ali i zbog izostanka pravovaljanog jamstva naplativog na prvi poziv u slučaju neispunjavanja obveza iz Plana restrukturiranja i Kupoprodajnog ugovora o prodaji dionica Brodograđevne industrije 3. maj.

Zadnja sjednica Povjerenstva za prodaju brodogradilišta 3. maj održana je još 25. kolovoza.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je pak da je Europskoj komisiji dostavila programe restrukturiranja brodogradilišta 3. maj i Split.

Nakon što su ih od kolovoza u nekoliko navrata investitori, njemački Crown Investment GmbH za 3. maj i samoborski Div za Brodosplit, u nekoliko navrata dorađivali u skladu s uputama Agencije, u ovoj se fazi smatraju zrelim za ocjenu u kojoj će zajednički sudjelovati Komisija, Agencija i zajednički konzultanti, kaže se u priopćenju Agencije.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 26.10.10. 16:16

uljanik i istrijani rade pošteno i ne gomilaju gubitke kao ovi dalmoši oni bi samo pare od države a raditi neče neradnici samo bi štrajkali


registracija
27/4/10

fuzija2, 26.10.10. 17:25

Ministarstvu znanosti je se ponudila jedna
divna alternativa je prije svega da se teoretski
provjeri ta ponuda SLOBODNOG IZVORA SNAGE
ucinkovitost koja moze zamjenuti OBNOVLJIVE I
NE-OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE, i
ujedno bi bio jedan divni posao za Hrvatska
brodogradilista za proizvodnju TVORNICA ZA
PITKU VODU.
Svi Hrvatski otoci bi imali svoju vlastitu pitku
vodu i cistu svoju vlastitu sruju sa otoka, i
nebi se uvozila sol iz Egipta za sipanje po
kolnicima u zimskim nepogodama.
Ta ponuda lezi u ladicama kod ministra
znanosti RADOVANA FUCHS.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika