28.10.2010. / 11:01

Autor: Hina

Lufthansa utrostručila dobit

"Dobri rezultati proizlaze iz sve snažnijeg rasta potražnje u putničkom i teretnom prometu", priopćeno je iz Lufthanse

Operativna dobit njemačkog avioprijevoznika u tri mjeseca do kraja rujna uspela se na 783 milijuna euraOperativna dobit njemačkog avioprijevoznika u tri mjeseca do kraja rujna uspela se na 783 milijuna euraVodeća njemačka aviokompanija Lufthansa priopćila je u četvrtak da je u trećem tromjesečju 2010. ostvarila 628 milijuna eura neto dobiti, trostruko više nego u istome tromjesečju 2009.

Analitičari su očekivali znatno skromniju neto dobit u visini 390 milijuna eura.

Operativna dobit njemačkog avioprijevoznika u tri mjeseca do kraja rujna uspela se na 783 milijuna eura i uvećana je za 565 milijuna eura u odnosu na onu ostvarenu u istom razdoblju lani.

"Dobri rezultati proizlaze iz sve snažnijeg rasta potražnje u putničkom i teretnom prometu", priopćeno je iz Lufthanse.

U tvrtki ukazuju i na uspješan program smanjivanja troškova u svim poslovnim segmentima, te na ostvarene sinergijske potencijale unutar grupacije, čiji su članovi i Austrian Airlines, britanska aviokompanija BMI, te Germanwings i Swiss.

U devet mjeseci do kraja rujna operativna dobit grupacije iznosila je 524 milijuna eura, nasuprot tek 31 milijunu ostvarenom u istom devetomjesečnom razdoblju prošle godine, i to unatoč štrajku pilota u veljači, objavila je Lufthansa u srijedu.

Istodobno je povisila prognozu operativne dobiti za 2010., te sada očekuje da će ona nadmašiti 800 milijuna eura, što je daleko više od ranije prognoziranog poboljšanja u odnosu na prošlogodišnjih 130 milijuna eura.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika