28.10.2010. / 14:05

Autor: Totalsport

ATP Montpellier: Ljubičić preko Denta do četvrtfinala

U četvrfinalu će Ljubičić igrati protiv pobjednika susreta između sedmog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta i Finca Jarkka Nieminena

Ivan LjubičićIvan LjubičićNaš tenisač Ivan Ljubičić uspješno je započeo obranu naslova pobjednika ATP turnira u francuskom Montpelleieru, koji se do ove godine igrao u Lyonu...

Ljubičić je turnir u Lyonu osvojio dva puta - 2001. godine, što je bio i njegov prvi prvi naslov uopće u karijeri na ATP World Touru, te prošle godine.

Od ove godine je turnir prebačen u Montpelleier, ali je hrvatski 31-godišnji tenisač zadržao stare navike pobjeđivanja - barem na startu. Postavljen za 4. nositelja, Ljubo je u 1. kolu bio slobodan, a u 2. je svladao 92. tenisača svijeta, Amerikanca Taylora Denta 7-5, 6-4 za jedan sat i 26 minuta igre.

Ljubičić je dobio prvi meč u karijeri protiv Denta, 2003. godine u Wimbledonu, ali je nakon toga Amerikanac upisao tri uzastopne pobjede, a zadnju od njih lani u New Havenu.

U ogledu u Montpellieru, obojica su igrali podjednako uspješno na prvom servisu, ali ga je Ljubičić dosta češće pogađao (66% - 52%), a i znatno je bio uspješniji u igri nakon drugog servisa (70% - 47%), što je činilo osnovnu razliku u ovome dvoboju.

Prvi set je Ivan osvojio uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. Ključni break napravio je u 11. gemu, kada je iskoristio treću break-šansu u tom gemu. U drugom setu je do breaka stigao u ranoj fazi, već u trećem gemu.

U četvrfinalu će Ljubičić igrati protiv pobjednika susreta između sedmog nositelja, Francuza Richarda Gasqueta i Finca Jarkka Nieminena.

Vezane vijesti

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

U razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika