29.10.2010. / 18:50

Autor: Hina

WTA Masters: Dementijeva nakon poraza objavila prekid karijere

Aktualna olimpijska pobjednica ruska tenisačica Jelena Dementijeva iznenada je objavila svoje povlačenje iz vrhunskog tenisa nakon poraza u dvoboju 3. kola WTA Mastersa u Dohi od Talijanke Francesce Schiavone 6:4, 6:2.

Jelena DementijevaJelena DementijevaAktualna olimpijska pobjednica ruska tenisačica Jelena Dementijeva iznenada je objavila svoje povlačenje iz vrhunskog tenisa nakon poraza u dvoboju 3. kola WTA Mastersa u Dohi od Talijanke Francesce Schiavone 6:4, 6:2.

Dementijeva (29) je čak 10 puta nastupila na završnim WTA turnirima, a najveći uspjeh ostat će joj zlato s OI u Pekingu 2008. Ove sezone je osvojila turnire u Sydneyu i Pariz-Bercyu, a u karijeri je dobila čak 576 dvoboja, dok joj je najbolji renking u karijeri bilo treće mjesto prošle sezone.

Dvoboj Schiavone-Dementijeva u Dohi nije odveo nijednu tenisačicu dalje pobjedom Talijanke iz ove skupine u polufinale plasirale Australka Samantha Stosur i prva igračica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika