30.10.2010. / 12:12

Autor: Hina

Država u pripremama: Kosor najavila osnivanje odbora za organizaciju papina dolaska

Izražavajući radost zbog dolaska Svetoga Oca predsjednica Vlade RH je istaknula kako je "to velika i važna vijest za sve hrvatske građana i građanke te sve vjernike u Hrvatskoj"

Foto: ArhivaFoto: ArhivaDolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, važna je vijest ohrabrenja, nade i potpore, ali i velik povijesni događaj, izjavila je danas predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, nakon polaganja vijenaca u povodu blagdana Svih Svetih na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Premijerka Kosor najavila je i osnivanje državnog odbora, koji će organizirati dolazak Svetoga Oca u posjet Hrvatskoj u prvoj polovici 2011. godine, te naglasila kako se dva važna događaja za Hrvatsku poklapaju - dolazak Svetoga Oca i trenutak završetka pregovora za ulazak Hrvatske u EU.

Naglasila je kako je Sveta Stolica dala potporu Republici Hrvatskoj u trenutku osamostaljenja, veliku i važnu poruku u trenutku kada je priznala Hrvatsku, ali isto tako veliku i važnu potporu Hrvatskoj na europskome putu.

Premijerka Kosor rekla je i kako je početkom ove godine Sveti Otac osobno dao potporu sporazumu Pahor-Kosor, sklopljen s Republikom Slovenijom u vezi s razgraničenjem, odnosno rješavanjem graničnog pitanja i odvajanjem tog pitanja od hrvatskih pregovora za ulazak u EU.

Izražavajući radost zbog dolaska Svetoga Oca predsjednica Vlade RH je istaknula kako je "to velika i važna vijest za sve hrvatske građana i građanke te sve vjernike u Hrvatskoj".

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 12:42

Neznam zašto me ova fotografija stalno podsjeća na šerijatski zakon?Da li Kosoričina crnina treba značiti čednost,pokornost ili tek "prikrivanje "šejtanskog tijela?Bjelina joj također nebi pristajala jer ona znači nevinost.A to nemože proći.Ni kada je duša u pitanju.Jedna tamno plava boja bi bila vrlo prikladna.No odglumiti vjernika,u crkvenim redovima,još uvijek je jaka karta.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 30.10.10. 13:46

Je li kome palo napmet da si sam financira dolazak ovog senilnog čičice koji pažljivo skriva pedofile u svijetu? ovdje treba kao i u Francuskoj,neka vjernici sami plaćaju skupe laži na svoj račun,a nas koji ne pušimo ove balalajke,ostave na miru,i ne guraju ruku u naše džepove.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika