02.11.2010. / 08:20

Autor: Totalsport

SP u odbojci: Hrvatice opet bez osvojenog seta

S 15 izravnih poena je Senna Ušić-Jogunica bila najbolja u redovima Hrvatske, s tim da ju je u napadačkom smislu jedino dobro pratila Jelena Alajbeg s 11 poena. Na drugoj je strani vrlo često nezaustavljiva bila Margareta Kozuch s 19 izravnih poena

U utorak rano ujutro po hrvatskom vremenu, na Svjetskom prvenstvu u Japanu, hrvatske odbojkašice su upisale i treći poraz u četvrtom nastupu skupine C...

Nakon startne pobjede protiv Kube igračice izbornika Miroslava Aksentijevića su u Matsumotu upisale tri poraza bez osvojenog seta. Poslije Amerikanki i Tajlanđanki od Hrvatske su s 3-0 bile bolje i Njemice. Završilo je sa 26-24, 25-18, 25-21.

Kvalitetno je Hrvatska odigrala prvi set u kojem je bila posve ravnopravna Njemačkoj. No, nakon tijesno izgubljene dionice, koja je mogla završiti i na drugu stranu, došlo je do opasnog pada u igri što su iskusne i, realno, kvalitetnije igračice Njemačke, iskoristile. Lakoćom su dobile iduća dva seta i tako upisale treću pobjedu u četvrtom svom nastupu. Njemačka je poražena jedino od SAD-a, u derbiju ove skupine.

S 15 izravnih poena je Senna Ušić-Jogunica bila najbolja u redovima Hrvatske, s tim da ju je u napadačkom smislu jedino dobro pratila Jelena Alajbeg s 11 poena. Na drugoj je strani vrlo često nezaustavljiva bila Margareta Kozuch s 19 izravnih poena.

U posljednjem nastupu skupine C hrvatske će odbojkašice igrati protiv reprezentacije Kazahstana (srijeda) koja je dosad upisala tri poraza u tri utakmice.

SP u odbojci, skupina C, 4. kolo:

Njemačka - Hrvatska 3-0 (26-24, 25-18, 25-21)

Tajland - Kuba (kasnije)

SAD - Kazahstan (kasnije)

Redoslijed: 1. SAD 3-0 (-1), 2. Njemačka 3-1, 3. Tajland 2-1 (-1), 4. Kuba 1-2 (-1), 5. Hrvatska 1-3, 6. Kazahstan 0-3 (-1).

Vezane vijesti

Hrvatice se oprostile porazom

Hrvatice se oprostile porazom

I treću su utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskoj Ankari izgubile hrvatske odbojkašice. Bolja je u četvrtak, opet s 3-0, bila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika