05.11.2010. / 09:59

Autor: Totalsport

Video sa SP u veslanju: Zlato za hrvatski četverac

U polufinalu je hrvatska posada odveslala dionicu za fantastičnih 5:41.44, što je samo pet sekundi sporije vrijeme od najboljeg rezultata ikad odveslanog na ovoj disciplini

Foto: Davor Javorović/PIXSELLFoto: Davor Javorović/PIXSELLHrvatska veslačka posada u četvercu na pariće pobijedila je u A-finalu Svjetskog prvenstva na Jezeru Karapiro osvojivši time na Novom Zelandu zlatnu medalju.

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su Talijane silovitim finišom u posljednjih 500 metara utrke. Na toj su im dionici pobjegli točno sekundu i 69 stotinki.

Imali su Talijani bolja prolazna vremena na 1000 i 1500 metara, dok je Hrvatima također pripao start u utrku, jer su na prvom mjerenju bili brži od Talijana za 64 stotinke sekunde.

Ukupno vrijeme pobjednika u generalno sporoj utrci iznosi 6:15.78. Srebrni Talijani zaostali su sekundu i 26 stotinki, a brončani Australci, projicirani kao najopasniji protukandidati Hrvatima za zlato, tri sekunde i 15 stotinki.

U polufinalu je hrvatska posada odveslala dionicu za fantastičnih 5:41.44, što je samo pet sekundi sporije vrijeme od najboljeg rezultata ikad odveslanog na ovoj disciplini.

Rezultat u Novom Zelandu kruna je na kraju fantastične sezone za velike hrvatske uzdanice na Olimpijskim igrama u Londonu. Sinkovići, Šain i Martin ove su godine pobijedili u ukupnom poretku Svjetskog kupa, osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu za veslače do 23 godine, te uzeli srebro na Europskom prvenstvu.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika