05.11.2010. / 14:17

Autor: Hina

Popijač se nada dogovoru s MOL-om i Inom o plinskom poslovanju

Upitan je li jedna od tema razgovora s Inom i MOL-om poskupljenje plina za kućanstva, Popijač je rekao da će Vlada eventualno poskupljenje razmotriti samostalno

Đuro PopijačĐuro PopijačMinistar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas da su pregovori Vlade s Inom i MOL-om o izdvajanju plinskog poslovanja iz Ine u tijeku te je rekao kako vjeruje da će pregovarači međusobno uskladiti stajališta.

"Razgovaramo s Inom i MOL-om o svim aspektima međusobne suradnje i vjerujem da ćemo se uskladiti", rekao je Popijač u izjavi nakon poslovnog skupa "Položaj hrvatskog izvoza u 2011." u organizaciji udruge Hrvatski izvoznici.

Upitan je li točno da su za plinski biznis Ine zainteresirani strani ulagači, odgovorio je da zainteresiranih ulagača ima uvijek napomenuvši da je pojam ulagača u plinskom biznisu širok i da se može odnositi na proizvođače, distributere, uvoznike i druge.

Upitan je li jedna od tema razgovora s Inom i MOL-om poskupljenje plina za kućanstva, Popijač je rekao da će Vlada eventualno poskupljenje razmotriti samostalno.

Prema Prvom dodatku Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju između Vlade i MOL-a, hrvatska država do 1. prosinca ove godine treba preuzeti plinski biznis od Ine.

Iz Ine su prošli tjedna ponovili kako za Inu vrijedi načelo po kojem se plinskim biznisom može upravljati ako je on tržišno postavljen, a to podrazumjeva i tržišnu cijenu plina za kućanstva.

Predstavnici hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a jučer su razgovarali oko plinskog biznisa, odnosno mogućnosti da ga preuzme hrvatska država ili da i dalje ostane u okviru Ine, a s čim je povezano i pitanje cijene plina za kućanstva, a ti će se razgovori nastaviti idućeg tjedna.

"Temeljem ugovornih obveza stranki, pregovori se nastavljaju s ciljem rješavanja pitanja do 1. prosinca 2010.", objavili su jučer iz MOL Grupe.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika