06.11.2010. / 19:01

Autor: Hina

Umro "krvnik iz Bolzana", bivši desetnik SS-a Michael Seifert

Bivši desetnik SS-a Michael Seifert poznat kao "krvnik iz Bolzana" umro je u noći na subotu u bolnici u Caserti, na jugu Italije, u 86. godini, pišu u subotu talijanska glasila, prenoseći izjavu njegova odvjetnika.

Michael SeifertMichael SeifertBivši desetnik SS-a Michael Seifert poznat kao "krvnik iz Bolzana" umro je u noći na subotu u bolnici u Caserti, na jugu Italije, u 86. godini, pišu u subotu talijanska glasila, prenoseći izjavu njegova odvjetnika.

Bivši zapovjednik logora za tranzit zatvorenika u Bolzanu, na sjeveru Italije, od lipnja 1944. do travnja 1945., primljen je u bolnicu prije nekoliko dana, dodaje talijanska novinska agencija Ansa, koja je potvrdu njegove smrti dobila od njegova odvjetnika Paola Giachinija.

Tog ratnog zločinca podrijetlom iz Ukrajine talijanski sud je 2002. osudio na doživotni zatvor zbog ubojstva jedanaestorice zatvorenika i mučenja nekolicine drugih.

Kaznu je služio u Italiji od 16. veljače 2008., pošto ga je izručila Kanada, gdje je živio od 1951. godine.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika