07.11.2010. / 18:07

Autor: Hina

Spasilački helikopter pao na Himalaji

Pilot nepalskog helikoptera koji je ove godine uspješno izveo akciju spašavanja u najvišoj planini, nestao je nakon nesreće letjelice u misiji spašavanja blizu Everesta u nedjelju ujutro, izjavio je njegov poslodavac.

Pilot i njegov mehaničar nestali su na HimalajiPilot i njegov mehaničar nestali su na HimalajiPilot nepalskog helikoptera koji je ove godine uspješno izveo akciju spašavanja u najvišoj planini, nestao je nakon nesreće letjelice u misiji spašavanja blizu Everesta u nedjelju ujutro, izjavio je njegov poslodavac.

Sabin Basnyat i mehaničar bili su u misiji pokušaja spašavanja dvoje alpinista na Amadablamu, na 6812 metara visine, blizu Everesta, kad se helikopter srušio.

Svjedoci su vidjeli kako se letjelica zapalila i udarila u stijenu.

"Možemo potvrditi da se jedan od naših helikoptera za spašavanje srušio u području Everesta", kazao je Manoj Gurung, dužnosnik tvrtke vlasnice helikoptera Fishtail Air.

Ranije ove godine Basnyat je ušao u povijest s najvišom spasilačkom akcijom na svijetu, pokupivši troje španjolskih alpinista s Annapurne, gotovo 7000 metara visoke.

Vezane vijesti

Zbog vremena odgođene daljnje akcije na Costa Concordiji

Zbog vremena odgođene daljnje akcije na Costa Concordiji

Operacija spašavanja i pripreme za ispumpavanje mazuta iz olupine potopljenog kruzera Costa Concordia odgođeni su u srijedu zbog nepovoljnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika