09.11.2010. / 17:17

Autor: Hina

SAP-ova neovlaštena upotreba softvera oštetila Oracle za četiri milijarde dolara

Slučaj je privukao posebnu pozornost zbog umiješanosti novoimenovanog izvršnog direktora Hewlett Packarda Lea Apothekera, koji je bio supredsjedatelj SAP-a u vrijeme neovlaštene upotrebe Oracleova softvera

SAP-ov postupak izravno je naštetio OracleuSAP-ov postupak izravno je naštetio OracleuIzvršni direktor Oracla Larry Ellison izjavio je u ponedjeljak da je u međuvremenu ugašena podružnica konkurenta SAP-a neovlaštentom upotrebom softvera nanijela američkom divu štetu u visini četiri milijarde dolara.

U svjedočenju u procesu koji se vodi temeljem Oracleove tužbe protiv njemačkog softverskog diva SAP-a, Ellison je ipak priznao da razmjeri kršenja autorskih prava nisu potvrdili najcrnji scenarij, pa mu je SAP-ova podružnica Tomorrow Now uspjela preoteti tek 350 klijenata.

Ellisonova procjena o šteti u visini četiri milijarde dolara temelji se na procjeni da je Tomorrow Now preoteo Oraclevoj podružnici PeopleSoft i JD Edwards 30 posto klijenata.

Oracle traži od SAP-a oko dvije milijarde dolara na ime odštete u slučaju koji datira iz 2007. SAP je već priznao da je njegova podružnica protupravno koristila Oraclov softver, ne plativši sporazum o licenci. U SAP-u pritom tvrde da šteta nanesena Oracleu ne premašuje 40 milijuna dolara.

Slučaj je privukao posebnu pozornost zbog umiješanosti novoimenovanog izvršnog direktora Hewlett Packarda Lea Apothekera, koji je bio supredsjedatelj SAP-a u vrijeme neovlaštene upotrebe Oracleova softvera.

Oracle je tražio Apothekerovo svjedočenje ali prema izvješćima iz SAD-a odvjetnici HP-a ni oni Apothekerovi nisu željeli prihvatiti dokumente.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 09.11.10. 17:51

Ovi kao da su iz Kra-De-Zea :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika