10.11.2010. / 15:37

Autor: Nacional.hr

Erupcija vulkana u Indoneziji zasad odnijela gotovo 200 života

Vulkan Merapi jedan je od najaktivnijih svijetskih vulkana. U prošlom stoljeću erupcije su odnijele oko 1400 života

Erupcija vulkana: Foto: ReutersErupcija vulkana: Foto: ReutersErupcija vulkana Merapi u Indoneziji odnijela je zasad 191 život. Broj poginulih povećan je s 153 na 191. Oblaci vrućeg pepela i plina uzrokovali su respiratorne bolesti, opekline prouzrokovane lavom, a erupcija je izazvala posebne probleme za srčane bolesnike. Vulkan Merapi aktivan je već dva tjedna, a oblaci vulkanskog pepela opet su uzrokovali otkazivanje letova u zrakoplovnom prometu.

U glavnom gradu Jakarti, udaljenom stotine kilometara od Merapia, ista situacija. Šef internacionalne zrakoplovne luke u Jakarti, Syaiful Bahri, izjavio je kako su letove u glavni grad otkazale međunarodne zrakoplovne kompanije Malaysia Air, Qantas, Value Air i Cathay Pacific. Vulkan Merapi jedan je od najaktivnijih svijetskih vulkana. U prošlom stoljeću erupcije su odnijele oko 1400 života.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika