11.11.2010. / 09:03

Autor: Andrea Belin

Ljepota je uvijek 'in': 3 razloga za konačni prestanak pušenja

Tamne mrlje ispod očiju, žuti zubi i tanka i oštećena kosa samo su neke od posljedica svakodnevnog uživanja u nikotinu...

Nedavno istraživanje finskih liječnika potvrdilo je kako pušenje udvostručuje riziok od razvoja Alzheimerove bolesti.

Odavno je poznato da je dim cigarete jedan od najvećih neprijatelja dišnog sustava, a isto takav utjecaj ima i na kožu, naročito lica. U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta nakon kojih ćete ozbiljno razmisliti o prestanku pušenja!

Podočnjaci
Istina je da podočnjaci nastaju uslijed neprospavanih noći, a pušenje je jedan od glavnih uzročnika nekvalitetnog sna. Ukoliko želite izbjeći takve probleme, za početak se riješite nikotina.

Želite bijele zube?
Nije tajna da je osmijeh jedan od glavnih aduta svake žene, a dim cigarete najveći je neprijatelj bijelih zubiju. Žute mrlje na prstima još je jedna u nizu posljedica svakodnevnog uživanja u nikotinu.

Kosa
O sjajnoj i zdravoj kosi sanjaju sve žene. Umjesto da trošite novac na skupocjene preparate za kosu, radije ozbiljno razmislite o prestanku pušenja. Naime, dim cigarete oštećuje kosu, a kod muškaraca pojačava rizik od čelavosti.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika