11.11.2010. / 09:50

Autor: Hina

Lichtensteinovo djelo na dražbi postiglo rekordna 42,6 milijuna dolara

Portret žene koja telefonira, a njezine su riječi "Ohhh Alright" ispisane u strip-oblačiću, prodan za rekordna 42,6 milijuna dolara

Roya Lichtenstein; Foto: WikipediaRoya Lichtenstein; Foto: WikipediaNovi svjetski rekord ostvaren je u srijedu na dražbi u New Yorku gdje je rad američkog umjetnika pop-arta Roya Lichtensteina, portret žene koja telefonira, a njezine su riječi "Ohhh Alright" ispisane u strip-oblačiću, prodan za rekordna 42,6 milijuna dolara.

To je dvostruka cijena od prethodnog rekorda djela Roya Lichtensteina (1923.-1997.), koje je 2005., bilo prodano za 16,2 milijuna dolara.

Na istoj je dražbi "Velika konzerva Campbellove juhe i otvarač", platno Andyja Warhola postiglo 21,2 milijuna dolara, iako je bilo procijenjeno na između 30 i 50 milijuna.

No Warholova su djela ovog tjedna prodana za rekordne cijene. U utorak je na dražbi Sothebyja "Velika boca Coca Cole" prodana za 35,3 milijuna dolara, a dan ranije za 63,3 milijuna dolara portret glumice Elisabeth Taylor okružene njezinim supruzima, naslovljen "Muškarci njezina života".

Warholovo djelo koje je postiglo dosad najvišu cijenu prodano je za 71,7 milijuna dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika