13.11.2010. / 09:34

Autor: Hina

Haker e- maila Sarah Palin osuđen na godinu dana zatvora

Kernell je u travnju na saveznom sudu u Knoxvilleu, u američkoj saveznoj državi Tennesseeju, proglašen krivim za neovlašten pristup računalu i ometanje pravde, jer je pokušao uništiti fotografije koje je preuzeo s Yahoo emaila Sarah Palin

Sarah PalinSarah PalinDavid Kernell, bivši student sveučilišta Tennessee, koji je hakirao e-mail račun Sarah Palin tijekom njezine republikanske potpredsjedničke kampanje 2008., u petak je osuđen na godinu i jedan dan zatvora.

Kernell je u travnju na saveznom sudu u Knoxvilleu, u američkoj saveznoj državi Tennesseeju, proglašen krivim za neovlašten pristup računalu i ometanje pravde, jer je pokušao uništiti fotografije koje je preuzeo s Yahoo emaila Sarah Palin.

Savezni sudac odredio je da Kernell kaznu služi u penološkoj ustanovi otvorenog tipa, gdje osuđenici borave samo tijekom dana, a ne u klasičnom zatvoru.

Određeno mu je i psihijatrijsko liječenje te trogodišnji nadzor kad izdrži kaznu.

Branitelji su za njega tražili uvjetnu kaznu, ističući da mu je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bilo 20 godina te da od 11. godine boluje od depresije.

Optužba je tražila 18 mjeseci zatvora i trogodišnji nadzor, ističući da su smjernice za kažnjavanje djela za koja se tereti strože kad je žrtva državni dužnosnik.

Kernell je objavio lozinku za ulaz u email račun Sarah Palin, što je i drugima omogućilo uvid u dopisivanje kandidatice za predsjednicu SAD-a.

Sarah Palin i njezina kći Bristol svjedočile su protiv Kernella, opisujući kako je njegovo hakiranje poremetilo i političku kampanju i privatni život obitelji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika