18.02.2005. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

HRVATSKA UPUTILA ODGOVOR NA OCJENE HAŠKE TUŽITELJICE

HRVATSKA UPUTILA ODGOVOR NA OCJENE HAŠKE TUŽITELJICE

Hrvatska je uputila luksemberuškom predsjedništvu Europske unije pismo odgovor na ocjene haške tužiteljice o tome da Hrvatska ne surađuje u cijelosti s Haškim sudom. Ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako je pismo napisao bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. Nova ministrica je dodala kako hrvatska diplomacija čini sve da dokažu kako Hrvatska ispunjava posljednji politički uvjet za pregovore s Europskom unijom, odnosno da surađuje s Haškim sudom i radi na rješenju pitanja generala Gotovine. Agencija France press navodi kako je u pismu Žužul nije napisao da će se pitanje izrčenja generala Gotovine riješiti do 17. ožujka kada bi trebali početi pregovori o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.
Pred Haškim sudom je u četvrtak održana rasprava o ustupanju Hrvatskoj suđenja genrealima Ademiju i Norca. Branitelji dvojice optuženih i predstavnici hrvatske Vlade koji su pratili raspravu uvjereni su da će taj proces pripasti Hrvatskoj. Ademi i Norac optuženi su da su u operaciji Međački džep iz 1993. godine kršili međunarodno humanitarno pravo.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika