15.11.2010. / 12:18

Autor: Hina

Kolegij 'Lady Gaga' na sveučilištu Južne Karoline

"Lady Gaga i sociologija slavne osobe" jedan je od novih kolegija koji će se moći upisati na Sveučilištu Južne Karoline u Charlestonu u proljeće 2011. godine. U sveučilišnom kampu informacija o tome već kruži među studentima

Lady GagaLady GagaEkscentrična američka pop zvijezda Lady Gaga ima tek 24 godine i već prikuplja brojne glazbene nagrade i svoje hitove prodaje u velikim tiražama, a najnoviji "trofej" u njezinoj kolekciji sveučilišni je kolegij koji nosi njezino ime.

"Lady Gaga i sociologija slavne osobe" jedan je od novih kolegija koji će se moći upisati na Sveučilištu Južne Karoline u Charlestonu u proljeće 2011. godine. U sveučilišnom kampu informacija o tome već kruži među studentima.

"Slučaj slave Lady Gage sociološki je zanimljiv i može se obrađivati u okviru popularne kulture", tvrdi profesor Matthieu Deflem koji će voditi kolegij.

Deflem, inače njezin veliki fan, zanima se za pop kulturu od šezdesetih godina. "Slava Lady Gage aktualni je fenomen koji će odgovoriti na interese studenata", tvrdi profesor, koji već 15 godina na tom sveučilištu ima katedru o problemu terorizma i međunarodnog prava.

Deflem (48) susreo se osobno s Lady Gagom pet puta, a na pozornici ju je vidio 29 puta. Tvrdi da je njezin vrtoglavi uspon do međunarodne slave jedinstven slučaj.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika