15.11.2010. / 15:38

Autor: Deutsche Welle

Želite biti u trendu? Vrijeme je za čizme iznad koljena

Samouvjerena, odvažna i seksi – tako izgleda pripadnica ljepšeg spola s čizmama iznad koljena, barem tako tvrde modni stručnjaci, koji između ostalog poručuju, čizme iznad koljena su ove sezone 'in'

Victoria BeckhamVictoria BeckhamOne su atraktivne ove sezone, čizme iznad koljena pripadnice ljepšeg spola čine neodoljivim. Modni kritičari tvrde da je riječ o čizmama za svaku priliku. Dizajnirane su tako da se mogu kombinirati u svakoj situaciji. Neke su na visoku petu, neke imaju platforme, a neke su napravljane od specijalne kože.

Louis Vuitton dizajnirao je ovakve čizme isključivo za izlaske ili specijalne prilike. Prada ovu vrstu čizama dizajnira isključivo za dovoljno hrabre tj. za one žene koji ih se usuđuju nositi svakodnevno. Tim stopama krenuli su Cavalli i Gucci, a i mnogi drugi. Cijena ovih čizama kreće se od sto eura pa na dalje.

Kupujem!

"Žene koje nose ovakve čizme imaju više samopouzdanja!", "Djeluju opušteno i atraktivno", "Izgledaju seksi", "Djeluju izazovno, mislim da su slatke", "Kupujem!" - to su samo neka mišljenja o novom trendu.

Sve je počelo s Julijom Roberts

Upravo tako izgledala je Julia Roberts u filmu "Pretty woman", prije dvadeset godina. Ali deset godina kasnije, zvijezde poput Victorije Beckham počele su nositi čizme iznad koljena. Pridružile su im se i pjevačice poput Madonne i Rihanne.

Čizme iznad koljena i danas privlače uglavnom poznate osobe. Modni kritičari ih smatraju hitom ove sezone i tvrde da čizme iznad koljena mogu nositi svi jer se zaista mogu kombinirati s garderobom za svaki dan i svaku priliku, svakako za večernji izlazak, a neki tvrde da se mogu nositi i na poslu.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika