16.11.2010. / 18:16

Autor: Totalsport

Glazeri pokrivaju dug ManU-a od 220 milijuna funti vlastitim novcem

Za svoj su dug u siječnju Glazeri izdali obveznice u iznosu od 500 milijuna funti, čime su stekli mogućnost da 70 milijuna funti za otplatu kamata povuku iz tekućega klupskog poslovanja

Foto: ReutersFoto: ReutersAmerička obitelj Glazer, u čijem je vlasništvu nogometni klub Manchester United, odlučila je vlastitim novcem pokriti ovogodišnje kreditno potraživanje spram kluba od 220 milijuna funti.

Riječ je o obvezi koja je dospjela ove godine na pozajmicu koju su Glazeri od banaka uzeli 2005., kada su kupili već tada prezaduženi klub za 790 milijuna funti.

Informacija koju je objavio Bloomberg govori da je dopredsjednik kluba Joel Glazer potpisao isplatnicu u iznosu od 220 milijuna funti, koja će vjerovniku biti doznačena do 22. ovog mjeseca.

Za svoj su dug u siječnju Glazeri izdali obveznice u iznosu od 500 milijuna funti, čime su stekli mogućnost da 70 milijuna funti za otplatu kamata povuku iz tekućega klupskog poslovanja. Odlučili su to ne učiniti te zagrabiti dublje u vlastitu blagajnu.

Klub je prošlog mjeseca objavio gubitak od 83.6 milijuna funti u prethodnome 12-mjesečnom razdoblju, od početka srpnja 2009. do kraja lipnja 2010. godine, od čega je većina otpadala na prispjele kreditne obveze.

Klub, međutim, operativno posluje vrlo dobro. U posljednjem tromjesečju iz uprave su objavili porast prihoda u odnosu na prethodni kvartal od 9.7% (s 57.7 na 63.3 milijuna funti). U porastu su prihodi od domaćih utakmica (0.5%), medijskih prava (3.7%) te komercijalni prihodi (24.7%).

I treći je kvartal, opet zbog golemih dužničkih obveza koje dolaze na naplatu, United završio s gubitkom od 4.9 milijuna funti.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika