23.11.2010. / 10:04

Autor: Nacional.hr

Demantij Vesne Škare Ožbolt: 'Nisam primala novac za Matanićevo izručenje'

Budući da je ovo već četvrti tekst u Nacionalu u kojem se provlači ovakva ili slična teza da sam ja kao ministrica pravosuđa RH primila novac kako bi zatražila izručenje za Roberta Matanića, iako sam svaki puta navode demantirala, priča se svejedno nastavljala

Vesna Škare OžboltVesna Škare OžboltPoštovani, dana 26.10.2010. u Nacionalu-on line izdanju objavili ste tekst :" USKOK potvrdo: Atentatorima na Pukanića 2006. pomogli pojedinci iz državnog vrha" autora Berislava Jelinića u kojem je pisano o mojoj navodnoj umješanosti u pomoć atentatorima na Ivu Pukanića i to za novac , pa ste između ostalog naveli i izjavu zaštićnog svjedoka Marijanovića koji je dao intervju Nacionalu u kojem je između ostalog naveo:" Zoran mi je rekao da je to novac za ministricu, te da ona dolazi. Rekao je da će ona ubrzati postupak traženja izručenja Matanića. Vesna Škare Ožbolt osobno je došla u Pilipovićev ured po taj novac.'

Na pitanje kako može biti siguran u to što govori, Marjanović je za Nacional rekao: 'Tako što sam bio u tom uredu kada se to dogodilo. Bio sam u jednoj od prostorija u tom uredu. Bio sam sa tim čovjekom kada je donio novac. Vidio sam i kada je došla u ured, te kada je od Zorana odnijela novac. Kada sam vidio da je novac predan, to sam morao potvrditi Đuroviću. Ja sam zato i bio tamo, kako bi bili sigurni da Pilipović nije dio tog novca ostavio za sebe. Znam samo da se nakon toga intenzivno radilo da se Matanića izruči Hrvatskoj, ali se na koncu ipak zakasnilo. Matanić mi je na koncu rekao da se pojavio problem sa nekom sutkinjom na Općinskom sudu u Zagrebu, jer neka od sutkinja nije htjela Mataniću odrediti pritvor, iako je Pilipović na tomu insistirao."

Budući da je ovo već četvrti tekst u Nacionalu u kojem se provlači ovakva ili slična teza da sam ja kao ministrica pravosuđa RH primila novac kako bi zatražila izručenje za Roberta Matanića, iako sam svaki puta navode demantirala, priča se svejedno nastavljala.

Želim Vas obavijestiti kao i vaše čitatelje da sam se zbog Vaših članaka čije teze su prenosili i dr. mediji odlučila podvrgnuti poligrafskom testiranju dana 9.11.2010.godine, kako bi dokazala da su teze koje se plasiraju najobičnije podmetanje, a čiji Vam nalaz dostavljam u prilogu i molim da ga objavite:

Stalni sudski vještak za poligrafiju Goran Leš izvršio je poligrafsko testiranje na relevantna pitanja slijedećeg sadržaja:

Da li ste od bilo koga primili bilo kakav novac za izručenje Matanića?

Da li ste od odvjetnika Pilipovića primili novac za izručenje Matanića?

Da li ste ikada bili u uredu odvjetnika Pilipovića?

Da li ste za bilo kojim drugim odvjetnikom imali kontakte u vezi s izručenjem Matanića?

Mišljenje sudskog vještaka glasi:

Na temelju interpretacije zabilježenih fizioloških reakcija ispitanice na postavljena pitanja u tekstu zaključujem slijedeće:

Da je ispitanica na sva relevantna pitanja odgovorila sa NE te da dobivene reakcije ne ukazuju na davanje lažnih odgovora na postavljena relevantna pitanja.

S obzirom na gore navedeno, mišljenja sam da se ispitanicu Vesnu Škare Ožbolt ne može dovesti u vezu sa ispitivanim događajem tj.primanjem bilo kakvog novca u slučaju zahtjeva za izručenjem Matanića.

U potpisu Stalni sudski vještak za poligrafiju Goran Leš.

Slijedom svega navedenoga, temeljem odredbe članka 40. Zakona o medijima („Narodne novine", broj: 59/04), pozivate se u prvom izdanju Vašeg lista, objaviti ovaj ispravak objavljene informacije uz ispriku.

Vezane vijesti

Škare Ožbolt: Vlada ne prepoznaje prioritete

Škare Ožbolt: Vlada ne prepoznaje prioritete

Demokratski centar (DC) smatra da prijedlog državnog proračuna za 2012. pokazuje da vlada ne prepoznaje prioritete bitne za funkcioniranje i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika