23.11.2010. / 16:38

Autor: Hina

HP povećao prihode i dobit, povisio prognozu

"HP je još jednom dokazao da uspijeva postići dobre rezultate zahvaljujući snažnoj poziciji na tržištu i statusu tehnološkog prvaka", rekao je novi predsjednik uprave i izvršni direktor Leo Apotheker

Leo ApothekerLeo ApothekerVodeći svjetski proizvođač računala Hewlett Packard izvijestio je o 11-postotnom rastu dobiti u četvrtom fiskalnom tromjesečju, dok su mu se prohodi povisili za osam posto.

Tvrtka sa sjedištem u Silicijskoj dolini koju se smatra predvodnicom tehnološkog sektora i najvećom tehnološkom tvrtkom u svijetu po prodaji priopćila je u ponedjeljak da su joj prihodi u prošlom tromjesečju iznosili 33,3 milijarde dolara, u usporedbi s 30,8 milijardi dolara u istom razdoblju lani.

Dobit je porasla na 3,1 milijardu dolara, s 2,8 milijardi dolara u razdoblju prije godinu dana.

Za cijelu financijsku godinu HP je izvijestio o rastu prihoda za deset posto na 126 milijardi dolara, dok je financijskoj 2009. uprihodio 114,6 milijardi dolara. Dobit mu se u istom razdoblju povisila 16 posto na 10,9 milijardi dolara.

"HP je još jednom dokazao da uspijeva postići dobre rezultate zahvaljujući snažnoj poziciji na tržištu i statusu tehnološkog prvaka", rekao je novi predsjednik uprave i izvršni direktor Leo Apotheker.

"Iz prve ruke mogu posvjedočiti da imamo talentirane ljude usredotočene na isporuku kvalitete klijentima. Naše tržište pruža velike prilike i uvjeren sam da ćemo zadržati vodeću poziciju i u budućnosti", dodao je.

Stoga je tvrtka povisila prognoze za sljedeću fiskalnu godinu, te sada očekuje dobit bez posebnih stavki u visini 5,16 dolara do 5,26 dolara po dionici, u odnosu na ranije prognoziranih 5,05 do 5,15 dolara po dionici. Prihodi bi trebali iznositi od 132 milijarde do 133,5 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Snaga IT-ja u ženskim rukama

Snaga IT-ja u ženskim rukama

U organizaciji tvrtke Hewlett-Packard održana je konferencija pod nazivom „Snaga IT-ja u ženskim rukama". Konferencijom je promovirana važnost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika