27.11.2010. / 14:04

Autor: Nacional.hr

Prava cijena HDZ-ovog BMW-a: Luksuzna limuzina stranku stajala milijun kuna mjesečno

Cijela priča o famoznom BMW-u možda i ne bi bila toliko problematična da se nije odvijala u jeku gospodarske krize kada je u prosjeku 150 građana dnevo ostajalo bez posla, a svakoga dana zatvarano je 20 obrta

Famozni BMW bio je u upotrebi samo tri mjesecaFamozni BMW bio je u upotrebi samo tri mjesecaLuksuzna BMW-ova limuzina koju je HDZ kupio za bivšeg premijera Ivu Sanadera, a koju je on koristio tek tri mjeseca bila je jedna od najskupljih investicija te stranke. Iako je tajnik stranke Ivan Jarnjak rekao kako je HDZ BMW platio "po dogovoru" nakon vraćanja automobila, čini se kako je "zaboravio" reći da je stranka za njega plaćala i određenu cijenu svakog mjeseca.

Kako piše Novi list, BMW je na kraju stranku stajao vrtoglavih 400 tisuća eura. Naime, HDZ je za taj automobil državi na ime poreza i ostalih davanja platio 1,78 milijuna kuna, a samo je osiguranje vozila stajalo 167 tisuća kuna.

Uz to, prilikom ugovaranja posla, pod račun je dan i stari BMW koji je procijenjen na 50 tisuća eura. Kako je vrijednost novog automobila procijenjena na 196 tisuća eura, po njegovom povratku proizvođaču, HDZ je platio još 84 tisuće eura.

Kada se sve zbroji i podijeli, ispada da je HDZ taj automobil stajao gotovo milijun kuna mjesečno.

Cijela priča o famoznom BMW-u možda i ne bi bila toliko problematična da se nije odvijala u jeku gospodarske krize kada je u prosjeku 150 građana dnevo ostajalo bez posla, a svakoga dana zatvarano je 20 obrta.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 27.11.10. 14:52

Kada se sve zbroji i podijeli, KRADEZE je kriminalna organizacija koju treba zabraniti. Ne samo zabraniti nego sve članove po kratkom postupku.


registracija
31/1/10

STTony, 27.11.10. 19:24

Asti masti, pa kao da je Kra-De-Zeu neki problem spi_kati 400.000 EUR kad su se nakrali puste milijarde, a svi veliki domoljubi i rvatine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika