29.11.2010. / 20:51

Autor: Totalsport

Ljubičić: Đokoviću ne treba moj savjet

Teško mi je to procijeniti. Mislim da još uvijek igrači ne osjećaju onu napetost koja će doći prije samog dvoboja. Vjerujem da nitko ne razmišlja o bilo čemu drugome osim o "salatari", rekao je Ljubičić o Davis Cup dvoboju

Ivan LJubičić i Novak ĐokovićIvan LJubičić i Novak ĐokovićUoči finala Davis Cupa u kojem će Srbija predstojeći vikend u beogradskoj Areni ugostiti Francusku, srpski portal Mondo je za prognozu ishoda dvoboja pitao hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića.

- Vjerujem da će finale biti neizvjestan. Parovi bi mogli biti odlučujući. Momčad koja pobijedi u subotu ima odlične šanse da slavi i na kraju. Srbija ima Novaka Đokovića i jak par, ali i Francuzi imaju jak par, pa se to anulira. Francuzima bih dao prednost u iskustvu jer su već igrali u finalima Davis Cupa - kazao je Ljubičić koji je 2005. osvojio ovo natjecanje, pobijedivši s hrvatskom reprezentacijom Slovačku u Bratislavi.

Stoga ga je Mondo pitao kako se osjećaju igrači uoči tako važnog dvoboja.
- Teško mi je to procijeniti. Mislim da još uvijek igrači ne osjećaju onu napetost koja će doći prije samog dvoboja. Vjerujem da nitko ne razmišlja o bilo čemu drugome osim o "salatari".

A na pitanje što bi uoči finala savjetovao Novaku Đokoviću, 17. tenisač svijeta je odgovorio.

- Novak je vrhunski igrač, bolji od mene, i ne treba mu nikakav savjet. Siguran sam da će biti na visini zadatka.

Objasnio je Ljubičić i kolika će u finalu biti važnost Nikole Pilića koji je kao izbornik vodio Hrvatsku do naslova, a danas je savjetnik srpske vrste.

- Njegovo iskustvo je neprocjenjivo. Upravo je on taj koji sam može anulirati tu prednost Francuza da su već bili u finalima. A kakav je bio Nikolin udio do finala, morate pitati srpske igrače. Ja nisam upoznat s činjenicama, a nažalost nisam s Nikijem jako dugo razgovarao, niti sam ga vidio - rekao je hrvatski tenisač i zaključio:
- Želim srpskoj reprezentaciji puno sreće i ako osvoje, neka to pošteno proslave u što ne sumnjam.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika