01.12.2010. / 08:52

Autor: Hina

'Majka asfalta' na beogradskom festivalu autorskog filma

Film je priča o propasti braka mladoga para te o snalaženju mlade žene koja sa sedmogodišnjim sinom Brunom luta hladnim zagrebačkim ulicama, a jedinu pomoć pruža im usamljeni zaštitar koji cijeloga života žudi za obitelji i ljubavlju

Dlibor MatanićDlibor MatanićBeogradski 16. festival autorskog filma, u sklopu kojega će biti prikazan film “Majka asfalta“ hrvatskog redatelja Dalibora Matanića, svečano je otvoren u utorak navečer i trajat će do 7. prosinca.

Hrvatsku festivalsku premijeru film je imao ove godine na pulskom filmskom festivalu, na kojemu je nagrađen Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu Marije Škaričić.

Scenarij, čiji su autori Dalibor Matanić i Tomislav Zajec, nagrađen je na Thessaloniki Film Festivalu 2009. godine.

Glavne uloge u Matanićevu filmu igraju Marija Škaričić, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić, Noa Nikolić, Judita Franković, Ozren Grabarić, Lana Barić i Franjo Dijak.

Film je priča o propasti braka mladoga para te o snalaženju mlade žene koja sa sedmogodišnjim sinom Brunom luta hladnim zagrebačkim ulicama, a jedinu pomoć pruža im usamljeni zaštitar koji cijeloga života žudi za obitelji i ljubavlju.

Kako se navodi u najavi na službenom portalu festivala, film prikazuje portret žene koja ne želi neiskrenu ljubav i ne želi biti dio mase. Problematizira se sebičnost koja se najbolje ocrtava u blagdanskim danima kao i zamjena doma koju pružaju o shopping centri.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika