01.12.2010. / 13:58

Autor: Nacional.hr

Stanje se ne smiruje: J. Koreja najavila samostalne vojne vježbe sljedeći tjedan

Ministar vanjskih poslova J. Koreje izjavio je kako će se vladini ministri iz SAD-a, Japana i J. Koreje sastati u Washingtonu početkom ovog mjeseca kako bi raspravili nastalu situaciju između dviju Koreja

Nakon vježbi sa SAD-om, J. Koreja će provesti i samostalneNakon vježbi sa SAD-om, J. Koreja će provesti i samostalneJužna Koreja u stanju je pripravnosti nakon završetka vojnih vježbi sa SAD-om u Žutom moru i u ponedjeljak započinje samostalne, redovne topničke vježbe, ali ovaj put daleko od otoka Yeonpyeonga i granice na moru, izvještava CNN. Zajedničke pomorske vježbe sa SAD-om mogle bi se nastaviti ove ili sljedeće godine.

Ministar vanjskih poslova J. Koreje izjavio je kako će se vladini ministri iz SAD-a, Japana i J. Koreje sastati u Washingtonu početkom ovog mjeseca kako bi raspravili nastalu situaciju između dviju Koreja. Na kineske pozive za diplomatskim riješenjem sukoba i obnavljanjem razgovora šestorice, J. Koreja je odgovorila pozitivno te kako će to uzeti u obzir.

Inače, Visoki kineski izaslanik sastao se s južnokorejskim predsjednikom tijekom vikenda, dok je u Kinu stigao predsjednik Sjevernokorejske vrhovne narodne skupštine Choe Tae Bok, kao prvi sjevernokorejski dužnosnik koji je došao u Kinu nakon granatiranja otoka Yeonpyeonga. Japanska vlada je izjavila kako je poslala izaslanika u Peking kako bi se našlo riješenje nastale ratne krize.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika