01.12.2010. / 20:32

Autor: Totalsport

Vaterpolska Euroliga: Pobjede Mladosti i Juga

Treći hrvatski predstavnik u natjecanju, riječko Primorje, igra svoj dvoboj drugog kola u skupini D na svom plivalištu protiv španjolske Barcelonete s početkom u 20 sati

Gostujuće su pobjede hrvatski predstavnici, Mladost i Jug, upisali i u drugom kolu vaterpolske Eurolige. Jug je u Mađarskoj pobijedio Eger 10-9, a Mladost u Ateni Olympiacos 9-8...

Dubrovčani su u skupini D jakoga mađarskog rivala u Egeru po četvrtinama nadigrali 4-3, 2-2, 1-1, 3-3 uz tri gola Sandra Sukna, te po dva Paula Obradovića i Nikole Sutića. Po jednom su se u listu strijelaca upisali Tihomil Vranješ, Maro Joković i Pavo Marković.

U Mađarskoj su hrvatski prvaci pobijedili nakon iznimno dugotrajne negativne serije kod naših sjevernih susjeda. Pobjeda je tim značajnija uzme li se u obzir da je izborena bez trenerskog tandema Fatović-Bobić, koji je odrađivao utakmicu suspenzije zbog isključenja tijekom dvoboja prvog kola u Gružu.

Mladost je protiv Olympiacosa slavila 9-8 (1-2, 3-3, 2-2, 3-1) zasluživši pobjedu boljom igrom u posljednjoj četvrtini dvoboja drugog kola skupine C.

Momčad Emila Nikolića do pobjede su sa po trima golovima predvodili Antonio Petković i Vanja Udovičić. Dva je gola dodao Petar Muslim, a jedan Frano Karač.

S ovim pobjedama Mladost i Jug su, uz uvjet da pobjede u obadvama preostalim domaćim dvobojima, praktički osigurali nastup u četvrtfinalu natjecanja.

Treći hrvatski predstavnik u natjecanju, riječko Primorje, igra svoj dvoboj drugog kola u skupini D na svom plivalištu protiv španjolske Barcelonete s početkom u 20 sati.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika