05.12.2010. / 10:18

Autor: Totalsport

NHL liga: Nitko ne zaustavlja seriju Pittsburgha i Crosbyja

Na vrhu Zapada je ostao Detroit makar se nisu dobro proveli u Los Angelesu. Izgubili su utakmicu od Kingsa 3-2 u produžetku, a u četvrtoj minuti dodatnog vremena se u junaka domaće momčadi pretvorio Slovenac Anže Kopitar zabivši odlučujući pogodak

Sidney Crosby i društvo pregazili su 'Plave bluze' iz ColumbusaSidney Crosby i društvo pregazili su 'Plave bluze' iz ColumbusaDvanaest utakmica je odigrano tijekom subote navečer širom NHL dvorana u Sjedinjenim Državama i Kanadi, a serija Pittsburgha i njihovog najboljeg igrača Sidneyja Crosbyja traje i dalje...

Uvjerljivo je Pittsburgh slavio kod Columbusa sa 7-2 što im je bila deveta pobjeda zaredom. Isto tako, Crosby je postigao dva pogotka čime je došao do petnaeste utakmice zaredom kako je imao najmanje pogodak ili asistenciju. Zabio je ovim Crosby peti pogodak u posljednje dvije utakmice, a u igri Pitsburgha se niti malo nije osjetilo neigranje (ozljeda koljena) ponajboljeg im igrača Jevgenija Malkina. Columbus je, pak, u negativnoj seriji - izgubili su petu utakmicu zaredom, u zadnjih 120 minuta su primili 12 pogodaka.

Na vrhu Istočne konferencije se Pittsburgh sada izjednačio s Washingtonom (po 38 bodova), a tome je uvjetovao i domaći poraz Washinghtona od Atlante (3-1). Devet utakmica zaredom je Atlanta gubila kod Capitalsa, ali ovaj put su imali strašno jaku kariku u vidu vratara Ondreja Paveleca koji je obranio čak 45 udaraca upućenih prema njegovoj mreži.

Na vrhu Zapada je ostao Detroit makar se nisu dobro proveli u Los Angelesu. Izgubili su utakmicu od Kingsa 3-2 u produžetku, a u četvrtoj minuti dodatnog vremena se u junaka domaće momčadi pretvorio Slovenac Anže Kopitar zabivši odlučujući pogodak.

Ottawa nastavlja igrati tvrdi hokej, pa su tako na domaćem ledu protiv Buffala odigrali i osnovnih 60 minuta i dodatno vrijeme bez pogotka. Odlučio je samo jedan gol pri kaznenim udarcima, a zabili su ga gosti.

Potpuno suprotno je izgledala utakmica Tampa Bayja i Colorada. Tamo je postignuto 11 pogodaka, domaćin je slavio 6-5, a utakmicu su sa domaće strane na svojim leđima ponijeli Simon Gagne i Martin St. Louis. Obojica su imala po pogodak i dvije asistencije.

NHL liga, subota:

Philadelphia - New Jersey 5-3

Montreal - San Jose 3-1

Columbus - Pittsburgh 2-7

Toronto - Boston 3-2 (kazneni udarci)

Washington - Atlanta 1-3

Ottawa - Buffalo 0-1 (kazneni udarci)

Tampa Bay - Colorado 6-5

Nashville - Carolina 5-2

Dallas - Minnesota 4-3 (produžetak)

Phoenix - Florida 1-2 (kazneni udarci)

Edmonton - St. Louis 2-1 (produžetak)

Los Angeles - Detroit 3-2 (produžetak)

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika