09.12.2010. / 08:18

Autor: Totalsport

LP, skupina G: Ajax izborio Europa ligu, hat-trick Benzeme

Prava neizvjesnost na kraju je ipak izostala, ponajprije zahvaljujući Realu koji je na svome Santiago Bernabeuu, bez suspendiranog Josea Mourinha na klupi, deklasirao Auxerre s 4-0 i tako mu ugasio svaku nadu

Nogometaši Ajaxa nastaviti će sezonu u Europa ligiNogometaši Ajaxa nastaviti će sezonu u Europa ligiJedino pitanje uoči posljednjeg kola skupine G Lige prvaka bilo je tko će s trećeg mjesta nastaviti natjecanje u Europa ligi. Odgovor glasi: amsterdamski Ajax.

Madridski Real je nakon pet kola osigurao prvo mjesto u skupini, a bilo je jasno da će s drugog mjesta u osminu finala Lige prvaka i Milan. Tako je jedina dvojba bila hoće li u šesnaestinu finala Europa lige Ajax ili Auxerre koji je imao bod manje od nizozemskog kluba uoči današnjih dvoboja.

Prava neizvjesnost na kraju je ipak izostala, ponajprije zahvaljujući Realu koji je na svome Santiago Bernabeuu, bez suspendiranog Josea Mourinha na klupi, deklasirao Auxerre s 4-0 i tako mu ugasio svaku nadu. Briljirao je protiv svojih sunarodnjaka Karim Benzema, zabivši tri pogotka i to glavom, pa lijevom i desnom nogom.

Za prvi mu je gol, ujedno 300. Realov u utakmicama Lige prvaka, u 12. minuti s lijeve strane asistirao Cristiano Ronaldo koji je i sam zabio u 49. minuti nakon što ga je odličnim dodavanjem pronašao Marcelo. Svoj drugi pogodak Benzema je postigao u 72. minuti iskoristivši dodavanje Lassane Diarre, da bi priču zaključio u 88. minuti nakon nevjerojatne pogreške gostujućeg vratara Oliviera Sorina koji mu je dodao loptu i omogućio mu lak posao.

Ajax u Milanu ipak nije ništa želio prepustiti slučaju. Momčad koju je prvi put vodio Frank de Boer, privremeni nasljednik Martina Jola, nije računala na pomoć Reala, već je odlučno krenula po pobjedu protiv "rossonera" i na koncu i došla do nje (2-0). Strijelci su u 57., odnosno 66. minuti bili Demy de Zeeuw i Toby Alderweireld, obojica su pucali s ruba šesnaesterca.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika