10.12.2010. / 18:48

Autor: Nacional.hr

Microsoftove tehnologije za razvoj novih usluga i weba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Napredna informacijska rješenja omogućiti će HZZ-u kvalitetniju i jednostavniju komunikaciju sa klijentima, ali i znatne uštede i ubrzanje poslovanja

Na predstavljanju nove web stranice HZZ-aNa predstavljanju nove web stranice HZZ-aPartnerstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa tvrtkama Comping, IN2 i Microsoft Hrvatska, implementirani su novi alati za nadzor i upravljanje poslovnim procesima te javne ustanove, sa zadaćom rješavanja pitanja i problematike vezane uz zapošljavanje i nezaposlenost. Nova rješenja za podršku poslovanju kao i ažurirane internetske stranice, rezultat su više od godine rada, te će zavodu omogućiti unaprjeđenje usluga i ubrzanje svakodnevnog poslovanja, kao i još učinkovitije posredovanje na tržištu rada.

- Kako bi se HZZ-u osigurala kvalitetna podrška, partneri domaćih tvrtki implementirali su nekoliko ključnih Microsoftovih informacijskih alata. Riječ je o virtualizacijskom rješenju temeljenom na Microsoftovoj Hyper-V tehnologiji te System Center tehnologijama za nadzor i upravljanje. Ta će rješenja omogućiti HZZ-u prvenstveno kvalitetniju i bržu komunikaciju unutar tvrtke i sa klijentima, ali i znatne uštede kroz optimizaciju postojeće ICT infrastrukture - rekao je Bojan Hadžisejdić, Voditelj prodaje za javni sektor u tvrtki Microsoft Hrvatska.

- Najvažnije postignuće je smanjivanje redova na Info pultu u područnim službama i ispostavama Zavoda, gdje je uz povećani priljev stranaka omogućeno brzo rješavanje njihovih zahtjeva. Ujedno je otvorena mogućnost jednostavnijeg i efikasnijeg povezivanje s drugim partnerima i tijelima države uprave. U tehničkom smislu izvršena je konsolidacija cijelog ICT sustava čime se dobilo na pouzdanosti, raspoloživosti i smanjenju ukupnih troškova održavanja ICT sustava - naglasio je Anđelin Ivić, rukovoditelj Odjela razvoja informacijskog sustava HZZ-a.

Sljedeći politiku kvalitetnog planiranja, optimizacije kroz kontrolu kvalitete, kontinuirano stručno usavršavanje i ostvarivanje postavljenih ciljeva, HZZ je uz implementaciju novih internetskih stranica predstavio i rješenje koje je naslonjeno na novi informacijski sustav. Tako će od danas za obavještavanje klijenata koristiti i mobilnu telefoniju tj. sustav SMS poruka, što će kroz ubrzanje tijeka informacija pomoći ukupnom napretku i razvoju kroz povećanje broja zaposlenih.

- Uspješno smo završili projekt implementacije Microsoftovog rješenja namijenjenog kontroli, upravljanju i optimizaciji ne samo infrastrukture već i cjelokupnog IT procesa u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Implementirana rješenja pomoći će HZZ-u brže identificirati probleme, te ih potom izolirati i brzo otkloniti, kako bi krajnjim korisnicima ponudili što kvalitetniju uslugu. Na taj način CompING je zavodu omogućio kontinuirano praćenje i optimizaciju usluga koje pruža korisnicima, smanjenje troškova proaktivnim nadzorom i djelomičnom automatizacijom, te eliminiranje rizika korištenjem definiranih i centraliziranih procesa kroz cijelu IT organizaciju - zaključila je Davorka Krznarić Barbić, Marketing Manager tvrtke CompING.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika