11.12.2010. / 11:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Šeks: Ništa nismo znali o Sanaderovom isisavanju novca. Nećemo snositi kolektivnu odgovornost

"Mi ne želimo na sebi nositi teret ni krimen kolektivne odgovornosti, koju Sanader želi instalirati za cijeli HDZ", napomenuo je Šeks dodavši kako Sanader kolektiviziranjem krivnje želi zadati najteži udarac stranci

Vladimir Šeks i Ivan JarnjakVladimir Šeks i Ivan JarnjakPotpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je sinoć za Dnevnik Nove TV kako ni on ni bilo tko od vodstva HDZ-a nisu prokazali Ivu Sanadera, jer nitko nije imao podataka o takvom obliku djelatnosti gdje se isisavao novac na način, koji je opisan u zahtjevu za istragu. "Niti smo ga ja, niti predsjednica stranke, niti bilo tko od vodstva HDZ-a prokazali. Niti smo imali bilo kakvih saznanja o takom načina isisavanja novca, na način kako je to opisano u zahtjevu DORH-a. Nitko od nas nema nikakvih saznanja o tome", rekao je Šeks.

Kada se posao razmahao i razgranao, što je bilo skriveno od vodstva HDZ-am te kada je Sanader otišao, stekle su se okolnosti da oni koje je upotrijebio i zloupotrijebio za svoje nakane, svjedoče u USKOK-u, kazao je. Dodao je kako ga oni dovode u istražni zatvor i eventualno na optuženičku klupu. Na novinarsko pitanje da komentira kako je moguće da nitko u HDZ-u nije znao za "Sanaderovo torbarenje novca", Šeks je izjavio kako vodstvo HDZ-a nije imalo nikakvih indicija ni sumnja da se obavljaju takve tranakcije. "To je radio Ivo Sanader u jednom posebnom, paralelnom sustavu skrivenu od očiju svih ostalih članova vodstva stranke", rekao je, uz ostalo, Šeks. Naglasio je kako nikada o tome nije bilo riječi ni na Predsjedništvu stranke niti na bilo kojem stranačkom tijelu.

Ustvrdio je kako je Sanader to "radio isključivo u četiri oka, bez pisanih tragova i telefonskih razgovora, daleko od svih nas" te dodao kako bi da su znali za to, on i bilo tko iz vrha HDZ-a to presjekao i Sanadera doveo na pravi put. "Mi ne želimo na sebi nositi teret ni krimen kolektivne odgovornosti, koju Sanader želi instalirati za cijeli HDZ", napomenuo je Šeks dodavši kako Sanader kolektiviziranjem krivnje želi zadati najteži udarac stranci. Ocijenio je kako će se kroz proces utvrditi puna individualizacija krivnje. Po Šeksovim riječima "materijalno-financijsko poslovanje HDZ-a bilo je strogo u okviru izvješća", a odnose se na poznate i priznate donacije te na novac iz proračuna.

Istaknuo je kako su drugi tokovi kolanja novca bili tamna strana ili, kako je rekao, skrivena strana mjeseca. Na novinarski upit hoće li HDZ vratiti novac ako se utvrdi da je dio otišao i stranci, Šeks je odgovorio kako ništa nije moglo otići u HDZ. Naglasio je kako novac nije išao za stranačke nego za osobne Sanaderove potrebe te dodao kako je sadašnje vodstvo HDZ-a potpuno čisto. Dodao je kako je uhićenje Sanadara samo oživotvorenje pravne države i vladavine prava.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 11.12.10. 13:31

ovako nesto se i moglo ocekivat - nitko od njih nije imao pojma o tome sto se desava, sto je tesko za povjerovat, i sve se pokusava svalit na Sanadera. Nadam se da ce ruka pravde doci do istine.


registracija
3/12/10

gordanMM, 11.12.10. 14:07

Stvarno ne znam kako ovi misle u Europu dok je Šeks u saboru. Svi veleposlanici, komisija, Bruxelles znaju što Šeks radi i možete mislit što o njemu misle. Nema šanse zatvoriti poglavlje 23 dok je Šeks na slobodi. Da se vani sazna o Šeksu odmah bi pod pritiskom javnosti morali zaustaviti pridruživanje Hrvatske.


registracija
17/10/07

Radmila, 12.12.10. 03:32

Gle frajera A ka se nisu pitali odakle im toliki skudi?Sta su se tak bojali Sanadera.Sve su to Paja Patki.


registracija
3/12/10

Yoda, 12.12.10. 16:06

Ništa nisu znali!? Ha, ha, ha... Pa jel' taj lik misli da je ovo '45 i da ima posla s nepismenim ljudima? Ah, tko nas hebe kad nismo Rumuni...


registracija
29/11/09

Ivis, 12.12.10. 18:51

Neka se Sex previse ne uzrujava. Zasigurno nece imati svoje ulice po Hrvatskoj. Glumi 'Budalu' ili zaista i je budala. Svjedoci smo kako godinama kradu, na sto su uporno upozoravani. Jednostavno nije zelio znati niti cuti o tome. Uostalom neznanje nema opravdanja. Kad Ivo pocme lajati, bit' ce zanimljivo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika