13.12.2010. / 15:32

Autor: Nacional.hr

Bobičasto voće - bogata riznica zdravih sastojaka

Kupina obiluje sastojcima koji su važni za osobe u pubertetu, klimakteriju, a preporučaju se i trudnicama dok maline primjerice uklanjaju reumatska oboljenja, a smanjuju rizik i od mnogih zloćudnih bolesti

Borovnice jamče zdravljeBorovnice jamče zdravljeStres nije ništa neobično, naročito u ovo vrijeme kada je recesija uzela maha, a pojačana napetost osjeća se i zbog nadolazećih blagdana. Osim što ih možete koristiti za pripremu omiljenih kolača, bobičasto voće pomoći će vam u rješavanju mnogih zdravstvenih tegoba!

Borovnica
Ove ukusne bobice su odličan lijek protiv Alzheimerove i Parkinsonove bolesti. One su jedno od najjačih prirodnih sredstava za zaštitu od raka i bolesti srca. Samo jedna šalica ovog bobičastog voća tijekom dana dovoljna je za zdravlje cijelog organizma. Borovnice smanjuju rizik oboljenja i od nekih očnih bolesti.

Kupina
Kupina obiluje sastojcima koji su važni za osobe u pubertetu, klimakteriju, a preporučaju se i trudnicama. Savršen lijek protiv crijevnih i želučanih tegoba su listovi ove namirnice.
Vino od kupina jača krv, a osobe koje noćima ne mogu spavati također bi trebali povećati konzumaciju ovog bobičastog voća.

Malina
Maline su odlične za čišćenje krvi i bubrega, a smanjuju i menstrualne bolove. Dobro je znati da zamrzavanjem ne gube na kvaliteti. Također uklanjaju reumatska oboljenja, a smanjuju rizik i od mnogih zloćudnih bolesti.

Brusnica
Blagotvorno utječe na srce i kompletan kardiovaskularni sustav, a smanjuje rizik od zloćudnih bolesti, primjerice od raka dojke i debelog crijeva. Brusnica normalizira rad jetre i bubrega i jača imunitet. Ukoliko su godine ostavile trag na vašem licu, umjesto skupocjenih preparata radije se opskrbite brusnicama jer ove ukusne bobice pomlađuje kožu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika