15.12.2010. / 08:13

Autor: Nacional.hr

Pismo medijima

Sanaderovo pismo medijima: 'Ovo je skandal, Kosor je izmislila sve optužbe'

"Moja savjest je čista. Ovo što se sada događa u Hrvatskoj je katastrofa i nema nikakve veze s nezavisnim pravosuđem kakvo je ustanovljeno zadnjih godina. Progon protiv mene je ogromni korak unatrag", napisao je Sanader

Ivo SanaderIvo SanaderIvo Sanader u austrijskom zatvoru čeka nastavak svog procesa koji bi trebao završiti izručenjem u Republiku Hrvatsku, a sinoć mu je Županijski sud dodijelio i odvjetnicu po službenoj dužnosti.

Prema Zakonu, ako osumnjičeni u trenutku kad mu je određen istražni zatvor nema angažiranog odvjetnika, po službenoj mu dužnosti branitelja određuje sudac istrage.

Tako je Sanaderu kao odvjetnica do daljnjeg dodijeljena Ana-Marija Gospočić. Ona će se voditi kao Sanaderova odvjetnica dok on ne angažira drugog odvjetnika, odnosno dok na sud ne stigne punomoć izabranog odvjetnika.

Istovremeno, austrijski mediji pišu kako je bivši hrvatski premijer samo nekoliko dana prije bijega iz zemlje i prije nego što mu je u Saboru ukinut imunitet na brojne adrese poslao pismo koje je objavio austrijski Tiroler Tageszeitung.

U tom pismu, prenosi list, Sanader tvrdi kako su sve optužbe koje se protiv njega iznose u medijima izmišljene. Njih mu, tvrdi, smještaju stranačke kolege jer se boje njegovog političkog utjecaja.

"Jadranka Kosor, u suradnji s ostalim članovima stranke, izmislila je lažne optužbe protiv mene kako bi spriječila moj povratak u politiku", kaže Sanader.

"Optužbe protiv mene su skandal kakav, prema mom mišljenju, do sada nije zabilježen u demokratskim državama", kaže Ivo Sanader i dodaje kako je Jadranke Kosor, zajedno s ostalim visokopozicioniranim HDZ-ovcima, pokušala zaustaviti njegov povratak u parlament.

Svoje tvrdnje Sanader pokušava argumentirati slučajem Damira Polančeca kojem je, prema vlastitom priznanju, Vladimir Šeks ponudio manju zatvorsku kaznu ako pristane prokazati bivšeg premijera kao šefa korupcijske hobotnice.

"Moja savjest je čista. Ovo što se sada događa u Hrvatskoj je katastrofa i nema nikakve veze s nezavisnim pravosuđem kakvo je ustanovljeno zadnjih godina. Progon protiv mene je ogromni korak unatrag", napisao je Sanader.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 15.12.10. 08:19

gorio u paklu, i ti i ovi koji ti "smještaju" !


registracija
11/1/10

fluid, 15.12.10. 13:22

Svjedoci protiv tebe,konje jedan su tvoji prijatelji a ne Kosoričini.Nevolim je i nije moj izbort ni u kojoj kombinaciji ali u ovom vašem HDZ-ovskom sranju,sam na strane istine i logike.Ova tvoja izjava i pokušaj konstrukcije kako je Kosorica organizator svega protiv tebe,je smješna i naivna.Nju mnogi ne vole ali tebe sada ljudi zaista i mrze.Lopove bjelosvjetski bez trunke savjesti i morala.Želim vjerovati da sa tobom počinje padati sav smrad koji je HDZ nagomilao sve ove godine.Oteto neće biti moguće vratiti jer ste ili potrošili ili posakrivali ali bi politička scena manje smrdila ako vas nebude na njoj.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 15.12.10. 15:07

Interesatno je da Sanader koristi iste optužbe na račun Jace, koje je Glavaš koristio na račun Sanadera. To je uvijek tako, isti izgovori se stalno pojavljuju. Sanader samo još nije spomenuo udbaše.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika