16.12.2010. / 15:45

Autor: Nacional.hr

Assange na slobodu uz stroga pravila: 'To je rizično, sigurno će pobjeći'

Stephens kaže kako je sada trenutno problem prikupiti potpise i provjeriti podatke jamaca koji će platiti jamčevinu, jer su izvan Londona

Foto: ReutersFoto: ReutersJedan od uvjeta je kako se Assange mora svakodnevno javljati u 18 sati u policijsku stanicu u Bungayu u Suffolku, sjeveroistočno od Londona, gdje je i veliko imanje novinara i osnivača Frontline Cluba Vaughana Smitha, izvještava guardian.co.uk.

Novinari su otkrili kako u Bungayu nema policijske stanice, najbliža je u Becclesu, a otvorena je samo od 14 do 17 sati te je većinu vremena preko božićnih praznika zatvorena. Stephens kaže kako je sada trenutno problem prikupiti potpise i provjeriti podatke jamaca koji će platiti jamčevinu, jer su izvan Londona.

Dokumenti za jamčevinu potpisuju se u policijskoj postaji. Bivši vojnik i ratni reporter dodao je kako će švedske vlasti vjerojatno morati platiti troškove suđenja. Švedsko izaslanstvo tvrdi kako je puštanje na uvjetnu slobodu optuženog 'stvarni rizik'.

Gemma Lindfield iz švedskog tužilaštva tvrdi kako će on pobjeći ili se sakriti negdje u zemlji, kako živi 'nomadskim načinom života' te kako ga ništa ne veže s Velikom Britanijom. Oni koji će platiti jamčevinu za njega 'ne poznaju ga dovoljno dugo'.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika