16.12.2010. / 19:52

Autor: Nacional.hr

HDZ zna

'Samo 1% građana vjeruje da u HDZ-u nisu ništa znali o Sanaderovim poslovima'

Istraživanje Nove TV pokazuje i da je Vlada Jadranke Kosor u vrlo teškoj situaciji i njih 48 posto smatra da Vlada treba podnijeti ostavku. 40 posto birača smatra da bi Vlada ipak trebala odraditi svoj mandat do kraja

Ivo Sanader i Jadranka KosorIvo Sanader i Jadranka KosorBijeg i uhićenje Ive Sanadera nije donijelo ništa dobro vladajućoj stranci u Hrvatskoj. Naime, ako je vjerovati istraživanju Nove TV, samo jedan posto građana vjeruje teoriji Vladimira Šeksa da nitko iz predsjedništva HDZ-a osim Ive Sanadera i Mladena Barišića nije znao za nezakonito izvlačenje novaca.

27 posto građana vjeruje da su svi znali za to, dok ih 33 % smatra da ih je većina znala. 30% građana vjeruje da su samo odabrani znali dok 8% ne zna ili ne želi odgovoriti na ovo pitanje. Čak 42 posto HDZ-ovaca smatra da su samo odabrani znali.

Razlog za ovo istraživanje je bila nedavna izjava Vladimira Šeksa u kojoj je kazao kako su Sanader i Barišić mutne poslove, za koje su sada i službeno osumnjičeni, radili 'u četiri oka'.

"Vrh i vodstvo HDZ-a nije imalo nikakvih indicija niti bilo kakvih sumnji da se obavljaju takve transakcije. To je on radio u jednom posebnom paralelnom sustavu, skriven od očiju svih ostalih iz stranke. Radio je to u četiri oka, bez telefonskih razgovora i daleko od svih nas i vjerujem da će se to sve i dokazati", rekao je tada Šeks.

Što se tiče razloga zbog kojih se provode istrage, 30 posto građana vjeruje da je to zbog stvarnog početka borbe protiv korupcije. 39 posto ih smatra da je to zbog zahtjeva EU. Samo 16 posto ispitanik smatra da se istrage provode zbog obračuna u HDZ-u.

Većina građana, njih 36 posto, smatra da su za pokretanje istraga najzaslužnije osobe koje su progovorile. Na drugom mjestu je Jadranka Kosor s 19 posto, dok su iza nje Mladen Bajić te USKOK i DORH sa 14 posto. Samo 3 posto građana misli da je za pokretanje istraga zaslužna policija.

Istraživanje Nove TV pokazuje i da je Vlada Jadranke Kosor u vrlo teškoj situaciji i njih 48 posto smatra da Vlada treba podnijeti ostavku. 40 posto birača smatra da bi Vlada ipak trebala odraditi svoj mandat do kraja.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 16.12.10. 20:44

zna se tko zna xD


registracija
7/9/07

Vinogradar, 16.12.10. 20:59

Taj 1 % građana anketiran je u psihijatrijskoj bolnici.


registracija
30/6/10

petrus7, 16.12.10. 23:01

A onda smo nas četvorica pojeli dva janjeta i popili pedeset gemišteka...
To je njihova priča. Sve sama laž. Ali to ljudi kuže i to će kazniti (nadam se) na slijedećim izborima.


registracija
6/10/09

pfefer, 17.12.10. 07:30

petrussssss u nadi je spas jer nada umire posljednja ali ipak umire


registracija
26/11/09

CH2710, 17.12.10. 18:40

Vinogradar, 16.12.10. 20:59

Taj 1 % građana anketiran je u psihijatrijskoj bolnici.

--------------------------------------------------------------------------------

Potpuno si u pravu... a moguće je i da je ta bolnica negdje u Bosni.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika