17.12.2010. / 08:09

Autor: Nacional.hr

'Kad torbar propjeva'

Barišić 'cinkao' premijerku: 'Sanader je rekao Kosor za crni fond HDZ-a'

Barišić je ispričao i da se HDZ-ova tvorca predizborne promidžbe iz 2007. godine P. J. Mara plaćalo 15.000 eura mjesečno, a da mu se još toliko novaca davalo na crno u kešu te da mu se plaćao smještaj u Sheratonu. Barišić je također rekao da je za tu operaciju bio zadužen Ratko Maček

Jadranka Kosor i Mladen BarišićJadranka Kosor i Mladen BarišićNova TV jučer je objavila istraživanje po kojem samo samo jedan posto građana vjeruje teoriji Vladimira Šeksa da nitko iz predsjedništva HDZ-a osim Ive Sanadera i Mladena Barišića nije znao za nezakonito izvlačenje novaca.

Ako je vjerovati informaciji koju je objavio Večernji list, onda su građani potpuno u pravu kada ne vjeruju onome što posljednjih dana dolazi s Trga žrtava fašizma.

Naime, Večernji piše kako je poznati HDZ-ov 'torbar' Mladen Barišić USKOK-u ispričao kako je 1. srpnja prošle godine, na dan kada je održao konferenciju za novinare na kojoj je objavio da odlazi s mjesta predsjednika Vlade, predsjednika HDZ-a i iz politike, Ivo Sanader obavijestio je svoju nasljednicu Jadranku Kosor o postojanju crnog stranačkog fonda.

"Sanader je rekao Jadranki Kosor da kod mene ima nešto novca koji se može upotrijebiti za predsjedničku kampanju. Pitao me koliko imamo. Odgovorio sam da ima 300.000 eura i 2 milijuna kuna. Novac je u buntovima od po sto novčanica u različitim apoenima povezan gumicama", navodno je ispričao bivši rizničar HDZ-a istražiteljima USKOK-a dodavši kako je Kosor Sanaderove riječi primila na znanje, no nije ništa komentirala.

Ispričao je kako je Sanader objašnjavao da se izbori ne mogu dobiti samo prihodima iz redovitih sredstava, te je zatim rukom pokazao pod stol i rekao da se izbori dobivaju sa dvije trećine toga novca, 'ispod stola', a tek je jedna trećina legalnih sredstava.

Iz Barišićevog svjedočenja USKOK-u doznaje se da je Kosor djelovala uplašeno, te da je Barišić, kako je rekao, nekoliko puta zvao novog glavnog tajnika HDZ-a, Branka Bačića, ali mu se ni on, kao ni premijerka, nisu javljali. Tako je shvatio je da ga doživljavaju kao Sanaderova čovjeka.

U svome svjedočenju bivši je HDZ-ov rizničar naveo da je priča sa spomenutom gotovinom završila tek pošto ga je Bačić nazvao jednom prilikom i rekao mu da novac preda u blagajnu HDZ-a u središtu stranke. Navodi da je sve što je bilo u Carini uzeo i dao odnijeti u HDZ. Poslije je taj novac završio u USKOK-u, a predan je tužiteljima pošto ga banka nije željela pohraniti na račun jer mu se nije moglo ustanoviti legalno podrijetlo, piše Večernji list.

Prema informacijama ovog dnevnika, upravo na te okolnosti trebala bi svjedočiti Jadranka Kosor, i to u sklopu istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Ona je navodno navedena kao svjedok na zahtjevu za ukidanje imuniteta radi pritvaranja Sanadera.

Barišić je ispričao i da se HDZ-ova tvorca predizborne promidžbe iz 2007. godine P. J. Mara plaćalo 15.000 eura mjesečno, a da mu se još toliko novaca davalo na crno u kešu te da mu se plaćao smještaj u Sheratonu. Barišić je također rekao da je za tu operaciju bio zadužen Ratko Maček.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 17.12.10. 10:33

Naravno da ce macak to demantirati, jer je "kuga Kaljmet" zahvatila cijelu zlocinacku organizaciju. Valjalo bi se podsjetiti i kako nam je vrli Ratko objasnjavao "slucaj satova", a jos nam se pri tome kesio u lice.Fuj bando lopovska!


registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 11:11

Sve pohvatati i raspisati izbore bez KRADEZEA. Lopovi. Kad je tako savjesna kako nije prijavila odmah tu lovu kad je Ivo otišao nego je koristila u za onog židova kad ga je bandinjo razguzio kao malog majmuna? Nije ona tako čista kako se predstavlja. otvorila je pandorinu kutiju koja će i nju progutati jako brzo. Jedva čekam.


registracija
8/7/09

bankar, 17.12.10. 11:15

što će reagirati pa zna ona kako su joj financirali predsjedničku kampanlju iz paštete je izlazila i opet nije dobila podršku naroda


registracija
30/6/10

petrus7, 17.12.10. 12:06

NITI ĆE IKAD DOBITI. GLUPAČA NE KUŽI DA JE NAROD MRZI.


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 17.12.10. 13:38

"Poslije je taj novac završio u USKOK-u, a predan je tužiteljima pošto ga banka nije željela pohraniti na račun jer mu se nije moglo ustanoviti legalno podrijetlo"

... pa stvarno moraš biti glupan "per exelance" pa ovako što prihvatiti kao istinu ... "crni fond" HDZ nosi u neku banku a ovi to odbijaju jer ne znaju porijeklo a ovi što će onda nego sa tim u USKOK ... ?!?! ... ovo je štivo za crveno ološke budalaste sljedbenike koji se čude kako ih "glupi, tupi i neškolovani kamenjari" uvijek pobjede na izborima ... pa zar može biti veće budaletine od onoga tko ovo povjeruje ?!?! ... ma može i svi nose titovke ... strava ...


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 17.12.10. 13:40

... razlika između crvenog ološa i njihovog sekretara Lepog Caneta od HDZ-a i naše Banske Djeve u borbi protiv lopova je samo u tome što komunisti hoće hvatati "lopove" za koje nije uvjet da kradu već zato što su to oni tako odredili iz nekog svog interesa ... Banska Djeva pak ganja lopine bez obzira na njihovu "dodirljivost" jer ih je odavno svela na "dodirljive" a glavni uvjet lovu je da su stvarno krali bez obzira kakvu političku štetu može izazvati taj lov njoj ili HDZ-u ... i je tako ... strava ...


registracija
16/6/10

nosonja, 17.12.10. 13:46

Puky puši usrani kurac,majmune adezeovski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 17.12.10. 13:55

... legitimo je i legalno za budaletine pisati članke no da li je i humano ... ? ... o tome ću morati razmisliti ... sa jedne strane budaletinama ovakvi uradci čine veliko zadovoljstvo a čovječno je ljude sretnima činiti ... s druge pak nije lijepo sa invalidima se sprdati pa makar bili i intelektualnog karaktera ... a dilema je ako to pak čini netko tko je i sam razumski kripl pa piše sebi sličnima - ne znam ... strava ...


registracija
29/12/09

natasasi, 17.12.10. 16:56

koji smradovi, ni mafija im nije ravna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika