18.12.2010. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Karamarko: Uhićenje Sanadera ključan je trenutak za Hrvatsku

"Radije bih rekao da je ovo 'hrvatski skalpel' koji precizno odstranjuje bolesno tkivo u hrvatskom društvu", dodaje Karamarko

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova, Tomislav Karamarko, u intervjuu je za sarajevski list "Dnevni Avaz" otvoreno progovorio o borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, ali i borbi protiv organiziranog kriminala u regiji.

Naravno, intervju nije mogao proći bez najaktualnijeg pitanja - izručenje Ive Sanadera. Karamarko je istaknuo kako su još uvijek sve opcije otvorene te kako će postupak izručenja prije svega ovisiti o austrijskim vlastima i samom Ivi Sanaderu.

"Aktualni slučaj Sanader pokazuje da pravna država doista funkcionira te da oni koji su zaduženi za provedbu zakona nisu fascinirani političkim funkcijama. Ovo je ključan trenutak za Hrvatsku, možda i najpresudniji period o kojem ovisi kakva će država u budućnosti biti", smatra Karamarko.

Aktualnu borbu protiv korupcije namjerava proširiti i na sve ostale razine, a usporedbe s akcijom borbe protiv kriminala u Srbiji koja je nazivana "sabljom" Karamarko odbacuje.

"Radije bih rekao da je ovo 'hrvatski skalpel' koji precizno odstranjuje bolesno tkivo u hrvatskom društvu", dodaje.

Pojašnjava kako su uspjeli stvoriti atmosferu u društvu u kojoj nitko tko je počinio kazneno djelo ne može mirno i sigurno živjeti. No, nije želio špekulirati koga će akcija još zahvatiti.

Karamarko ističe kako borba protiv korupcije u Hrvatskoj zasigurno ima odjeka i na regiju jer podiže svijest ljudi o tom problemu.

Također, dodaje kako hrvatska policija izvrsno surađuje sa kolegama u regiji u borbi protiv organiziranog kriminala. Vjeruje kako će upravo zbog te suradnje doći do procesuiranja velikih kriminalnih skupina.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 18.12.10. 14:05

moram priznat da u zadnje vrijeme ima napretka u odstranjivanju bolesnog hrvatskog tkiva, i sa tim treba nastaviti, bez obzira o kome se radi. Ali presudni trenutci su bili pocetkom 90-tih. Tad smo zastranili i sudbinu Hrvatske prepustili onima koji nisu vidjeli dalje od svog dzepa. Posljedice toga sad osjecamo, a na zalost jos dugo dugo cemo osjecat. Zato sve one koji su se okoristili na nezakonit nacin, kao i one koji su vrsili zlocine, treba pred sud.


registracija
11/1/10

fluid, 18.12.10. 14:15

Ma policije će raditi svoj posao uvijek.Pitanje je kako će ga raditi.Koliko dosljedno i koliko selektivno?Naravno da je ovdje riječ o odabranima.Nisu uvijek odabrani oni koji su za odstrel.Iz razno raznih razloga i pobuda.Policije štite režime u zemlji u kojoj djeluju.Točka.A režim kreiaraju političari.dakle,ako politika da ovakav mig(dozvolu)policija će postupati tako. Ako da drugačiji mig,bit će tako.Uvijek će biti "u skladu sa zakonom".I tko tu šta može?Može Sabor!Ako su zakoni nelogični i van pameti,tada treba mijenjati zuakone.Ako se provode na razne nelogične načine kako je to štetno za društvenu zajednicu,tada su krivi rukovoditelji policije.Svi koji pristaju da im ,u trodiobi vlasti,netko bude iznadprofesionalni nalogodavac.E to je slučaj u Hrvatskoj.Da tome nije tako,u Hrvatskoj bi bilo hapšenja za začetnike i provoditelje prakse pretvorbene pljačke(Pašalić,Brzović,Kutle,Rebić,Valentić,Škegro,Gregorić i drugi).Od toga ništa.dakle nema pravde i prava u Hrvatskoj.Do danjega.


registracija
27/7/09

columbo, 18.12.10. 19:06

Da je ovaj Karamarko imalo pametniji pokrio bi se po usima bas zbog neucinkovitosti nase policije, sto se u sirokom luku potvrdilo bas u slucaju Sanadera. Koga je uostalom u zadnje, nevoljno vrijeme nase stvarnosti uhitio nas MUP? Sve sami sitnis, a svi ostali s etiketom "big fish" su se mirno izsetali iz drzave.
Uostalom, u cijeloj ovoj fortutmi, dr Ivo je apsolutni pobjednik, makar u cuzi camio ostatak zivota. Vjerujem da se zna i zasto...


registracija
27/8/09

Lujo1, 18.12.10. 19:44

Ključan trenutak za Hrvatsku bi bil kad bi se karamarka i bajića bajbukiralo.
Karamarko je po svoj prilici jedan od kapetana mafije, a bajić isto tak!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika