12.10.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

RATNI ZLOČIN

OSUĐENI PRIPADNICI VOJSKE JUGOSLAVIJE

OSUĐENI PRIPADNICI VOJSKE JUGOSLAVIJE

Četvoricu pripadnika Vojske Jugoslavije vojni sud u Nišu osudio je u petak na kazne od 3 do 7 godina zbog ubojstva dvojice Albanaca tijekom sukoba na Kosovu 1999. godine. Sud je utvrdio da su poručnik Zlatan Mančić i kapetan Radeta Radojević naredili dvojici svojih vojnika likvidaciju dvojice albanskih civila osumnjičenih za špijunažu. Mančić je osuđen na sedam, a Radojević na pet godina zatvora, dok su vojnici Danilo Tešić i Mišel Sergei, osuđeni na 4, odnosno 3 godine zatvora. Obojici vojnika je kao olakotna okolnost uzeta činjenica da su u vrijeme izvršenja zločina bili devetnaestogodišnjaci i što su se bojali da će i sami biti ubijeni ako ne izvrše zapovijed. Riječ je o prvom procesu pred Vojnim sudom za zločine koje su pripadnici vladinih postrojbi počinili tijekom rata protiv albanskih snaga na Kosovu 1998. i 1999. godine zatvora.
Istodobno, na Okružnom sudu u Prokuplju u tijeku je i suđenje dvojici bivših pripadnika specijalne postrojbe MUP-a Srbije zbog ubojstva 19 albanskih civila u Podujevu 28. ožujka 1999. godine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika