21.12.2010. / 13:59

Autor: Nacional.hr

Geofoto osvojio 3 milijuna eura vrijedan ugovor za izradu DOF-a za područje cijele BIH

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci a rezultati projekta će biti upotrijebljeni za planiranje i izvođenje brojnih aktivnosti u BIH kao što su razvoj poljoprivrede, zemljišna administracija, popis stanovništva, statističke svrhe i drugo

Zvonko BiljeckiZvonko BiljeckiZagrebačka tvrtka Geofoto kao vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike osvojila je još jedan veliki međunarodni natječaj. Ovoga puta riječ je o 3 milijuna eura vrijednom natječaju «Spatial Information services phase two - digital ortophoto maps» koji će izvoditi za Državnu geodetsku Upravu Bosne i Hercegovine.

Natječaj je osvojen u konkurenciji 17 europskih tvrtki a projekt financira Europska unija u sklopu IPA programa. Geofoto će u sklopu projekta izvršiti aerosnimanje te skeniranje LIDAR sustavom, a također će se izraditi digitalni ortofoto (DOF) u rezoluciji 50cm za cca 51.000 km2 te digitalni ortofoto rezolucije 25cm za urbana područja ukupne površine cca 11.000 km2.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci a rezultati projekta će biti upotrijebljeni za planiranje i izvođenje brojnih aktivnosti u BIH kao što su razvoj poljoprivrede, zemljišna administracija, popis stanovništva, statističke svrhe i drugo.

Vezane vijesti

Geofoto preuzeo topografski informacijski sustav Venecije

Geofoto preuzeo topografski informacijski sustav Venecije

Predsjednik Uprave Geofota, Zvonko Biljecki potpisao je danas u Veneciji ugovor o suradnji na izradi topografskih karata i topografske baze podataka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika