21.12.2010. / 20:09

Autor: Hina

Bruxelles bez komentara na optužbe protiv kosovskog premijera

Europska komisija u utorak nije željela komentirati optužbe o krijumčarenju droge i ljudskih organa na račun kosovskog premijera Hashima Thacija, o čemu je prošli tjedan izvijestio Vijeće Europe.

Barroso i Van RompuyBarroso i Van RompuyEuropska komisija u utorak nije željela komentirati optužbe o krijumčarenju droge i ljudskih organa na račun kosovskog premijera Hashima Thacija, o čemu je prošli tjedan izvijestio Vijeće Europe.

"Riječ je o izvješću Vijeća Europe. Više od toga ne znam. Nisam o tome razgovarala s kosovskom vladom i ne želim komentirati", izjavila je novinarima povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmstroem.

Izvjestitelj Vijeća Europe Švicarac Dick Marty prošli je tjedan u svojem izvješću optužio Thacija da je tijekom rata na Kosovu predvodio lanac organiziranog kriminala koji je obuhvaćao trgovinu drogom, likvidaciju protivnika i nasilno uzimanje tjelesnih organa srpskim zatvorenicima radi prodaje na ilegalnom tržištu.

Švicarske vlasti pozvale su Europsku uniju i Kosovo da istraže te optužbe.

Nasilno uzimanje ljudskih organa i njihova prodaja zločini su po novome zakonu Europske unije u borbi protiv trgovine ljudima. Malmstroem je u utorak pokrenula novu internetsku stranicu radi učinkovitije borbe protiv trgovine ljudima te predsatvila koordinatoricu za borbu protiv trgovine ljudima Miriam Vasiliadu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 21.12.10. 20:49

Thaci, to je onaj veliki prijatelj Stipe Mesica. S kim si takav si , kako kaze ona stara narodna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika