22.12.2010. / 15:06

Autor: Totalsport

Davis Cup: Austrija i Francuska igraju u avionskom hangaru

Za cijeli je projekt zaslužan Melzerov menadžer Ronnie Leitgeb, koji je hangar na 20 kilometara od Beča predložio za mjesto odigravanja susreta nakon što Austrijanci nisu uspjeli pronaći adekvatnu dvoranu u okolici glavnog grada

Gael Monfils odveo je Francuze do finala Davis cupa ove sezoneGael Monfils odveo je Francuze do finala Davis cupa ove sezoneAvionski hangar u okolici Beča, koji inače služi kao garaža za Boeing 747, postat će nakratko poprištem teniskog meča reprezentativaca Austrije i Francuske u prvom kolu (osmina finala) Davisova pokala...

Dvoboj prvog kola Svjetske skupine između domaćina i aktualnih doprvaka igrat će se od četvrtoga do šestog ožujka u egzotičnome montažnom prostoru površine od 10.000 četvornih metara. Austrijski će ga teniski savez privremeno pretvoriti u dvoranu za 6000 posjetitelja, te u njega položiti zemljanu podlogu na kojoj će se dvoboj odigrati.

- Bit će uistinu "cool" igrati unutra. Moći ćemo ugostiti puno navijača i prirediti im pravi šou - rekao je prvi austrijski reket Jürgen Melzer.

Za cijeli je projekt zaslužan Melzerov menadžer Ronnie Leitgeb, koji je hangar na 20 kilometara od Beča predložio za mjesto odigravanja susreta nakon što Austrijanci nisu uspjeli pronaći adekvatnu dvoranu u okolici glavnog grada.

Kad je u pitanju uzlijetanje i slijetanje zrakoplova na pistu obližnje zračne luke, Melzer ne očekuje probleme.

- Kad igramo US Open na terenima Flushing Meadowsa neprestano nas prelijeću zrakoplovi pa se nitko ne buni. Nadam se također da će naši navijači biti toliko glasni da se avioni neće ni čuti - rekao je Melzer dodavši da smatra zemlju najboljim izborom za domaćina u srazu protiv jakih Francuza.

Dok je Francuska ove godine igrala u finalu natjecanja, Austrijanci prvo kolo Svjetske skupine (osmina finala) nisu uspjeli proći od davne 1995. godine.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika