29.12.2010. / 14:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Kaos u zračnom prometu u SAD-u, dosad neviđene poplave u Australiji

Zrakoplovne tvrtke AirTran, American, Continental, Delta Air Lines, JetBlue, United, U.S. Airways, Spirit i Southwest registrirali su više od 9.726 otkazanih letova zbog nepovoljnog vremena od subote

IlustracijaIlustracijaOd početka božićnih blagdana i snježne oluje u sjeveroistočnom dijelu SAD-a otkazano je ukupno 10.000 letova, dok su u Australiji zabilježene neviđene poplave, izvještava CNN.

Zrakoplovne tvrtke AirTran, American, Continental, Delta Air Lines, JetBlue, United, U.S. Airways, Spirit i Southwest registrirale su više od 9.726 otkazanih letova zbog nepovoljnog vremena od subote.

Glavni menedžer aerodroma LaGuardie u New Yorku izjavio je kako se raspored letenja vraća u normalu. Slična situacija je i s ostalim zračnim lukama u New Yorku i New Jerseyu.

Glasnogovornik AirTrana Christopher White kazao je kako se odgode više ne očekuju te kako će odraditi otkazane letove s bostonskih aerodroma te onih u New yorku.

Glasnogovornik Delta Air Linesa Trevor Banstetter izjavio je kako još uvijek ima problema u nekim zračnim lukama u New Yorku, no to će se ubrzo riješiti.

Neviđene poplave u Australiji

U više od polovine australske države Queensland proglašena je elementarna nepogoda zbog polave. Meteorološki ured slijedećih dana predviđa daljnje kiše, a vodostaj rijeka mogao bi narasti za dodatnih 1.5 metra. Od gradova na istoku Australije najviše su pogođeni Chinchilla, Dalby i Theodore. Hitne službe upozoravaju kako je stanje strašno i kako još gore slijedi.

Australska premijerka Julia Gillard upozorila je u srijedu da bi se poplave "kakve još nisu viđene" koje su pogodile istok zemlje, uzrokujući evakuaciju helikopterom više stotina stanovnika, mogle pogoršati.

Snažni pljuskovi sručili su se prošli tjedan na državu Queensland, nakon prolaska tropske oluje Tashe.

Više od 1.000 ljudi je evakuirano, među kojima dobar dio uz pomoć vojnih helikoptera, a stanje prirodne katastrofe proglašeno je u 38 okruga.

Gillard je uputila apel za solidarnost, najavivši da će vlada za pomoć stradalima izdvojiti milijun australskih dolara (770.000 eura).

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika