09.04.2005. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

HRVATSKA

LIJEČNICI IDU U ŠTRAJK UNATOĆ SUDSKOJ ZABRANI

LIJEČNICI IDU U ŠTRAJK UNATOĆ SUDSKOJ ZABRANI

Ministarstvo zadravstva i socijalne skrbi podnijelo je tužbu protiv Hrvatskog Liječničkog Sindikata kojom je zatražena zabrana štrajka. “Sudsko vijeće donijelo je odluku o zabrani jer nisu ispunjene materijalno-pravne pretpostavke za dopustivost štrajka”, izjavila je sutkinja Dubravka Burcar. Štrajk je najavljen zbog nepoštivanja Strukovnoga kolektivnog ugovora za zdravstvo od 8. prosinca i nepriznavanja rezultata referenduma među liječnicima od 5. siječnja. “SKU nije stupio na snagu zbog odluke Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) od 18. siječnja kojom nisu priznati rezultati referenduma”, dodala je Burcar.
Predsjednik HLS-a Ivica Babić izjavio je kako će sindikat iskoristiti sva dopuštena pravna sredstva i žaliti se na sudsku odluku o zabrani štrajka. “Do pravomoćnosti sudske odluke mi imamo pravo štrajkati, pa će štrajk liječnika započeti u ponedjeljak, kako je i najavljeno”, izjavio je Babić.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika