05.01.2011. / 10:59

Autor: Nacional.hr

Savršena linija bez dijete: 5 savjeta za učinkovito i zdravo mršavljenje

Ukoliko ste tijekom blagdana pretjerali s hranom, nudimo nekoliko jednostavnih savjeta kako se neželjenih kilograma riješiti u samo nekoliko tjedana

Otopite masne naslageOtopite masne naslageNakon božićnih i novogodišnjih praznika većina ljudi se odlučuje na dijetu, međutim određeni režimi prehrane ne daju obećavajuće rezultate.
Ukoliko i vi smatrate da ste tijekom blagdana pretjerali s hranom, nudimo nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih savjeta kako se neželjenih kilograma riješiti u samo nekoliko tjedana!

Doručak je najvažniji
Iako kod većine žena još uvijek postoji sumnja da je obilan doručak najbolji prijatelj vitkosti, dokazano je da je prvi obrok u danu najvažniji za zdravlje organizma. Obilan doručak potiče metabolizam i kontrolira apetit što je izrazito važno za gubitak tjelesne težine.

Pijte vodu
Da obična voda prije svakog obroka otapa više kalorija nego bilo koji drugi 'čaroban' napitak za koji je potrebno izdvojiti ogromne količine novca, rezultati su nedavnog istraživanja američkih znanstvenika.
Svoju tjelesnu težinu pomnožite sa 0,3 i broj koji dobijete otkriti će vam koliko decilitara vode trebate pipiti tijekom dana.

Trenig s utezima
Da biste se riješili masnoća, a pri tome definirali mišiće, pomoći će vam vježbe s utezima. Na ovaj način vježbajte najmanje tri puta tjedno po sat vremena.

Brojite kalorije
Ako porciju smanjite za samo petnaest posto, po jednom obroku izbaciti ćete dvjesto kalorija. Osim manjih porcija na tanjuru, hranu žvačite sporije jer nakon određenog vremena će vam i maleni zalogaji biti dovoljni da pobijedite glad.

Kontrolirajte stupanj šećera u krvi
Kako bi rezultati bili vidljivi već nakon nekoliko tjedana, morate obratiti pažnju u koje doba dana unosite hranu u organizam.

Primjer dnevnog jelovnika:

6:30 doručak
9:30 međuobrok
12:30 ručak
15:30 međuobrok
18:00 večera
21:00 manji međuobrok

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
2/1/11

doerfler, 05.01.11. 15:27

Ako držite do svoje zdravlje, onda pogledajte Bakinih ljekovitih recepata na http://jovanov.net koji Vam mogu život promjeniti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika