30.01.2011. / 21:25

Autor: Martina Čizmić

ZG Thunder: U 2011. novi teren, trener i čak dvije lige

Pred Thunderima su ove godine veliki izazovi - novi teren, novi trener, ali i igranje u dvije lige

Thunderi imaju ozbiljne planove za ovu godinuThunderi imaju ozbiljne planove za ovu godinuOstalo je svega tjedan dana do finala američkog nogometa, Super Bowla, u kojem će snage za titulu najboljeg odmjeriti Pitsburght Steelers i Green Bay Packersi. I dok ljubitelji američkog nogometa odbrojavaju posljednje dane do službenog kraja sezone, u Zagrebu počinju pripreme za novu.

Zagreb Thunderi i službeno su započeli pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuje mnogo novosti. Prije svega, zahvaljujući razumjevanju ljudi iz mjesne zajednice Lanište, Thunderi će ove sezone imati vlastito igralište. Naime, ustupljena im je livada nedaleko od Arene Zagreb koju su igrači vlastitim snagama očistili, a do početka sezone će i pokušati opremiti potrebnom opremom.

No, s novim terenom u klub dolazi i novi trener. Radi se o legendi sveučilišnog američkog nogometa iz SAD-a, treneru Thomasu Smytheu. Ovaj iskusni trener u Zagreb dolazi sredinom ožujka, na vrijeme da s Thunderima krene u novu sezonu.

I dok su prošle godine igrali samo u hrvatskom prvenstvu, ove godine pred njima je novi izazov. U dogovoru sa Slovenskim savezom američkog nogometa, Thunderi će proljetnu sezonu igrati u Sloveniji. Prvenstvo počinje 26. ožujka, a igra se za titulu Prvaka Slovenije.

Thunderima je i dalje u planu odigrati i hrvatsko prvenstvo, koje bi se trebalo održati ujesen, no za to će im biti potrebna pomoć sponzora, koje još uvijek traže.

S obzirom na ambiciozan plan igranja dvije lige, jasno je zašto su se Thunderovi igrači odlučili dobro pripremiti. A da bi dokazali da su i van sezone u dobroj formi, prošlog su tjedna organizirali, u suradnji s fitnes centrom Coner, akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Zagrebu. Dečki su se odazvali u velikom broju te tako pomogli spasiti nečiji život.

RASPORED UTAKMICA SLOVENSKE LIGE:
Silverhawks - Thunder, 26. ožujka
Silverhawks - Devils, 2. travnja
Generals - Thunder, 3. travnja
Devils - Generals, 9. travnja
Devils - Thunder, 16. travnja
Generals - Silverhawks, 23. travnja
Generals - Devils, 7. svibnja
Thunder - Devils, 14. svibnja
Silverhawks - Generals, 15. svibnja
Devils - Silverhawks, 28. svibnja
Thunder - Generals, 29. svibnja
Thunder - Silverhawks, 11. lipnja

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika