01.02.2011. / 14:25

Autor: Nacional.hr

Tvitanje u Davosu sa Wall of Tweets

Rješenje zagrebačke tvrtke FatDUX, temeljeno na platformi Microsoft Silverlight, koristili su vodeći svjetski gospodarstvenici i političari na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Društvena mreža Twitter do sada se pokazala izuzetno korisnom za razmjenu ideja i diskusiju tijekom konferencija. Stoga ne čudi da je upravo ona bila i preferirani komunikacijski kanal na Svjetskom ekonomskom forumu (World Economic Forum) u Davosu, koji je prošlog tjedna okupio vodeće svjetske gospodarstvenike, potiličare i kulturnu elitu. Kako bi osigurali kvalitetnu i dinamičnu interakciju tijekom konferencije, organizatori su odabrali Wall of Tweets, rješenje temeljeno na tehnologiji Microsoft Silverlight, koje je izradila mlada zagrebačka tvrtka FatDUX.

Wall of Tweets je twitterwall rješenje koje omogućava prikaz „cvrkuta" na velikom zaslonu, u realnom vremenu, doprinoseći diskusiji i razmjeni ideja. FatDUX je za potrebe Svjetskog Ekonomskog Foruma implementirao novu inačicu, koja podržava posljednju inačicu Microsoftovog preglednika, Internet Explorer 9 te HTML5 standard. Svoju hrvatsku premijeru taj je sustav imao tijekom konferencije Microsoft Advanced Technology Day 6, održane u studenom prošle godine.

"Kruna dosadašnjeg uspjeha je poziv da Wall of Tweets implementiramo za potrebe konferencije World Economic Forum u Davosu. To je izuzetna pohvala našem radu, tim više što je riječ o jednoj od najprestižnijih konferencija na svijetu. Pridodamo li tome dosadašnje reference - Microsoftove konferencije, TEDx, Ignite, EuroIA - možemo reći da smo se uspješno pozicionirali kao ponuđač najboljeg twitterwall rješenja dostupnog u svijetu. Tome je uvelike doprinjeo naš tehnološki partner i prvi korisnik Microsoft, ali i Microsoft Silverlight kao platforma idealna za razvoj našeg rješenja", rekao je Vibor Cipan, izvršni direktor tvrtke FatDUX Zagreb.

Druga inačica Wall of Tweets rješenja donosi mogućnosti moderiranja i potpunog nadzora tvitova na događaju s automatskim filtriranjem nepoželjnog sadržaja, izravan prikaz slika u tvitovima te digital signage funkcionalnost, kojom organizatori konferencije jednostavno mogu prikazati raspored konferencije, najavljivati sljedeću prezentaciju ili poslati poruku posjetiteljima, neovisno o tome da li je u tekstualnom, video ili audio formatu.

"Iznimno nas raduje uspjeh kolega iz tvrtke FatDUX. Implementacija rješenja Wall of Tweets na konferenciji u Davosu veliko je priznanje za trud i njihovu posvećenost Microsoftovoj platformi. Odabir platforme koju je razvio tim FatDUX potvrđuje također da je Silverlight, zahvaljujući združivanju prednosti desktop i web-aplikacija, zaista atraktivna platforma za razvoj najraznovrsnijih rješenja", istakao je Tomislav Tipurić, Technology Specialist u tvrtki Microsoft Hrvatska.

Spomenimo kako je Wall of Tweets do sada u Hrvatskoj korišten i tijekom Microsoftovih konferencija Advanced Technology Day 5 i WinDays, ostvarujući dodatnu razinu interaktivnosti i komunikacije između posjetitelja, šire javnosti i organizatora, korištenjem komunikacijskog fenomena Twittera. Sustav je do sada u svijetu implementiran na više od stotinu konferencija, te je „uhvatio" i objavio više od 110 000 „cvrkuta".

Vezane vijesti

Jadranka Kosor na Facebooku

Jadranka Kosor na Facebooku

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor od srijede je prisutna i na društvenim mrežama Facebook i Twitter, a otvoren je i njen YouTube kanal. Iako se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika