18.02.2011. / 20:20

Autor: Totalsport

FIBA Europe: Teodosić najbolji košarkaš Europe, slijede Gasol i Nowitzki

Teodosića je Euroliga proglasila najkorisnijim igračem osnovnog dijela sezone 2009/2010, nakon što je Olympiacos odveo do Final Foura

Miloš TeodosićMiloš TeodosićEuropski košarkaš za 2010. godinu je srpski šuter Olympiacosa Miloš Teodosić, objavila je FIBA Europe na svojim službenim internetskim stranicama.

Pobjednika, još uvijek 23-godišnjaka, izabrali su navijači i stručni panel sačinjen od novinara i trenera. Prema mišljenju struke, Teodosić je trebao zauzeti drugo mjesto, a u utrci za najboljega prestigao je španjolskog centra LA Lakersa, Paua Gasola, brojem glasova navijačkog puka.

Gasol je istu nagradu osvajao 2008. i 2009. godine

Teodosića je Euroliga proglasila najkorisnijim igračem osnovnog dijela sezone 2009/2010, nakon što je Olympiacos odveo do Final Foura natjecanja uz prosjeke od 13.4 poena, 4.9 asistencija i 1.8 osvojenih lopti po susretu. Vodio je i Srbiju do polufinala Svjetskoga prvenstva prosječno u Turskoj postizavši 11.3 koša, 5.6 asistencije i 3.4 skoka po dvoboju.

Treće mjesto u izboru pripalo je njemačkom košarkašu Dallas Mavericksa, Dirku Nowitzkom, koji je tu nagradu osvojio 2005. godine.

Hrvatskih košarkaša nije bilo u izboru.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika