22.02.2011. / 18:25

Autor: Hina

Matica hrvatska: Neprihvatljivo je da Srbija traži izručenje Purde

Matica hrvatska (MH) u današnjoj izjavi neprihvatljivim drži da Republika Srbija postavlja zahtjev za izručenjem hrvatskog branitelja Tihomira Purde te ocjenjuje da je taj zahtjev ignoriranje suverenosti Republike Hrvatske i svojevrstan nastavak agresije.

Tihomir PurdaTihomir PurdaMatica hrvatska (MH) u današnjoj izjavi neprihvatljivim drži da Republika Srbija postavlja zahtjev za izručenjem hrvatskog branitelja Tihomira Purde te ocjenjuje da je taj zahtjev ignoriranje suverenosti Republike Hrvatske i svojevrstan nastavak agresije.

"Cijela Hrvatska se mora oduprijeti pokušaju takvog pravnog nasilja", navodi se u izjavi Matice hrvatske (MH) u kojoj traže slobodu za Purdu i poštovanje hrvatskih branitelja.

Matica drži da slučaj Purda, hrvatske državne ustanove i javnost, moraju shvatiti kao opomenu i poticaj da prema hrvatskim braniteljima njeguju odnos poštovanja i zahvalnosti.

"Dovedeni smo u situaciju da ugledni hrvatski političari već poručuju braniteljima da se ne moraju bojati. Ima li u povijesti primjera da bi se morali bojati u svojoj državi oni koji su tu državu stvarali, branili i obranili?", pita se u izjavi MH.

Matica poziva hrvatske državne ustanove i nositelje vlasti da na svim potrebnim mjestima u Hrvatskoj i u svijetu poduzmu pravne, političke i diplomatske korake, kako bi se prekinulo ponižavanje svakog branitelja koji je svoj život izložio obrani slobode i suverenosti hrvatskoga naroda i države.

Pozivamo i "sve ljude dobre volje da odlučnim i učinkovitim djelovanjem stanu u obranu slobode i ljudskog dostojanstva Tihomira Purde, hrvatskog branitelja. Pozivamo i tražimo da se sve učini za njegovo puštanje na slobodu", piše, uz ostalo, u izjavi MH.

Vezane vijesti

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

SAD izručile BiH osumnjičenog za genocid u Srebrenici

Američke vlasti u četvrtak su izručile Bosni i Hercegovini Dejana Radojkovića, ratnog pripadnika policije bosanskih Srba kojega se sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 22.02.11. 22:12

Gle chuda...od 2007 znaju velemudraci o tome
A tek sada.......BRAVO , BRAVO ...bolje ikad.......


registracija
1/2/11

bura, 22.02.11. 23:23

To sto je nama prihvatljivo ili nije prihvatljivo to Srbiju ne briga! Oni radu samo svoja posla na stolu i ispod stola! To sto nasi Punoglavci nista ne vide nego samo gdje ce sto ukrast i obecastit svoj vlastiti narod Srbima to ide na ruku ka voda na mlin! Nasi su Punoglavci predali drzavu i narod na upravu Briselu i sad peru ruke od svega kao da ih se Purda i ostali nasi u Haagu ne brigaju! Znali su dobro da iz Fondova EU. nece moc krast pa su se potrudili da prodaju i pokradu nacionalno bogatstvo kako bi uzeli svoj dio a ti narode suti i moli se bogu za dusu!


registracija
8/7/10

Maroje, 23.02.11. 11:46

Lako Srbiji kad ima svoje među "našima" pa "naši" zdušno rade protiv nas, a srbima u korist.Prejadno i prestrašno


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika