08.04.2012. / 10:16

Autor: Hina

Matica demantira da je iznajmila dvoranu HČSP-u

Matica hrvatska odbacila je večeras kao netočne medijske natpise da je svoju veliku dvoranu, odnosno poslovne prostorije iznajmila za potrebe održavanja skupa u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) za dan 13. travnja, koji je u medijima protumačen kao skup nacionalista s fašističkim predznakom.

Igor Zidić i Božo BiškupićIgor Zidić i Božo BiškupićMatica hrvatska odbacila je kao netočne medijske natpise da je svoju veliku dvoranu, odnosno poslovne prostorije iznajmila za potrebe održavanja skupa u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) za dan 13. travnja, koji je u medijima protumačen kao skup nacionalista s fašističkim predznakom.

"Ovom prigodom, u ime cjelokupnog vodstva Matice hrvatske, oštro demantiramo da je Matica hrvatska dala bilo kakav pristanak ili svoju suglasnost na održavanje takvog skupa u svojim prostorijama. Dapače, organizatori spornog skupa nisu se niti obratili našoj instituciji za potrebe organiziranja skupa odnosno najma bilo koje od naših dvorana", izvijestila je Matica na svojim internetskim stranicama.

Navela je pritom da prema njezinim pravilima takav skup koji nosi jasnu političku promidžbu jedne stranke ne bi niti mogli dozvoliti u njihovim prostorijama.

Matica je objasnila da je ona prema statutu samostalna, neprofitna nevladina udruga u kojoj su ravnopopravni svi demokratski politički programi i idejna uvjerenja, a stranačka promidžba nije dopuštena.

I predsjednik Matice Igor Zidić demantirao je danas za Radio 101 da će skup biti održan u prostorijama Matice, ali je rekao da se "na razini tajništva i zainteresiranog gospodina iz HČSP-a razgovaralo o iznajmljivanju prostora", napomenuvši da Matica iznajmljuje prostor ali nikad i nikom za političke skupove.

Suprotno tvrdnjama Matice, HČSP, koji je organizator međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda kroz Zagreb pod nazivom "Za generale", priopćio je da mu je Matica hrvatska "otkazala dvoranu koju je zakupio za 13. travnja". HČSP je sa svojih internetskih stranica iz najave tog događaja uklonio podatak da će skup biti održan u Velikoj dvorani Matice hrvatske i objavio da će se bez obzira na otkazivanje dvorane konferencija ipak održati ali na drugom mjestu.

Vezane vijesti

Ništa od Međunarodne nacionalističke konferencije

Ništa od Međunarodne nacionalističke konferencije

Međunarodna nacionalistička konferencija najavljena za 13. travnja u Zagrebu neće biti održana u prostorijama Matice hrvatske jer je ta nacionalna… Više

Komentari

registracija
24/11/10

aabar, 08.04.12. 11:43

Heh Igor Zidić i njemu vjerovati,koji je to lik,za njega Đapić mala beba!!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 08.04.12. 12:43

Sastale se ustašetine i rove.Jebo im pas......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika