04.03.2011. / 13:08

Autor: Nacional.hr

'Najtipičniji' stanovnik svijeta je 28-godišnji Kinez

Istraživači su došli do zaključka da je najtipičnija osoba na svijetu 28-godišnji Han Kinez kojih na svijetu ima 9 milijuna. Slika najtipičnije osobe je napravljena od od oko 200,000 fotografija osoba koje odgovaraju tom opisu

Foto: yahoo.comFoto: yahoo.comNational Geographic je napravio video na kojem se vidi slika najtipičnijeg lica na svijetu. Video je dio serije o ljudskoj rasi pod nazivom "Broj stanovnika 7 milijardi". Istraživači su došli do zaključka da je najtipičnija osoba na svijetu 28-godišnji Han Kinez kojih na svijetu ima 9 milijuna. Slika najtipičnije osobe je napravljena od od oko 200,000 fotografija osoba koje odgovaraju tom opisu, prenosi yahoo.com.

Na videu National Geographica su navedeni još neki podatci do kojih su autori videa došli prilikom istraživanja. Pa je tako tipičan svjetski stanovnik desnoruk, u prosjeku zarađuje oko 12,000 dolara godišnje, ima mobitel ali nema bankovni račun. Najveća religija je kršćanstvo, najbrojniji jezik mandarinski, najviše ljudi živi u gradovima, najveći broj radi u uslužnim djelatnostima i 82 posto je pismeno.

No, u videu je upozoreno da je tipično relativno i zavisi od dijela svijeta u kojem pojedinac živi jer tipična Japanka živi 86 godina, dok žena iz Afganistana u prosjeku živi samo 45 godina, a mogućnosti koje svaki dan možemo izabrati, nisu jednake za sve ljude na svijetu.

Vezane vijesti

Video: Kako je nastala fotografija bliskog susreta ronioca i ogromnog kita

Video: Kako je nastala fotografija bliskog susreta ronioca i ogromnog kita

Fotograf National Geographica Brian Skerry snimio je ogromnog kita koji polagano prolazi pored njegovog prijatelja na dnu oceana. Kit je bio dugačak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika