25.03.2011. / 13:48

Autor: Robert Bajruši

Uvid u kardinalni um

Meni nije jasno zašto nas boljševici opet napadaju. Prokleto podno grijanje...

Moglo se za tu lovu napraviti i nekoliko tisuća stanova, ali kriza je i recesija, i nitko pametan sada ne riskira u građevini. Bolje napraviti tri dobre nego dvije-tri tisuće sumnjivih nastambi, posebno ako njihovi stanari godišnje iz državnog budžeta ne dobiju 300-tinjak milijuna kuna

Budimo realni, nije lako biti biskup u današnjoj Hrvatskoj – zaposliš dvije tisuće ljudi, platiš im plaće i sve doprinose, nedjeljom pustiš da se odmaraju u šoping-centrima, sagradiš zgradurinu od 11.000 kvadrata, obloženu oniksom i bračkim kamenom, uz panoramske liftove i podno grijanje – a bezobraznici te napadaju!

Vjerojatno se ova misao vrzmala u glavi uzoritog kardinala i nadbiskupa zagrebačkog Josipa Bozanića dok je novinarima objašnjavao kako nova zgrada Hrvatske biskupske konferencije nije pretjerano luksuzna, a kamoli skupa. Suprotno, dakako, tvrde jedino zloguki proroci koji ne žele vidjeti kroz kakve patnje posljednjih desetljeća prolazi skromna institucija kao što je Katolička crkva u Hrvatskoj. Eto, tu na Ksaveru sagrađene su u desetljeće i pol samo tri zgrade - novo biskupsko sjedište, Apostolski nuncijat i Vojni ordinarijat - koje su, brat-bratu, stajale oko 25 milijuna eura. Hrvatska biskupska konferencija seli se u objekt koji košta 16,5 milijuna eura, Vojni ordinarijat je stajao približno pet milijuna eura, a jeftino nije bilo ni nuncijevo sjedište.

OK, moglo se za tu lovu napraviti i nekoliko tisuća stanova, ali kriza je i recesija, i nitko pametan sada ne riskira u građevini. Bolje napraviti tri dobre nego dvije-tri tisuće sumnjivih nastambi, posebno ako njihovi stanari godišnje iz državnog budžeta ne dobiju 300-tinjak milijuna kuna.

I što sad - pomislio je kardinal Bozanić - pa ako u Egiptu imaju Dolinu faraona, zašto u Hrvatskoj ne bismo izgradili Brdo biskupa i kardinala? To je i prilika za razvoj turizma, Egipćani stalno štrajkaju i divljaju ulicama, dok je ovdje mir, a sretna okolnost je i da Jadranka Kosor i Vladimir Iljič Šeks žive u širem centru, a ne podsljemenskoj zoni, tako da nema opasnosti da ovdašnji demonstranti dođu i u naše dvorište.

Osim toga - sinulo je zagrebačkom nadbiskupu - samo neznalice mogu rogoboriti protiv najnovije biskupske palače. Nema nelikvidnosti u Katoličkoj crkvi, evo, iz bračkog Jadrankamena su potvrdili kako su im biskupi u roku platili dva milijuna kuna za kamen po kojem će stupati. Hvala nebesima i šteta što i druga poduzeća i ministarstva plaćaju na vrijeme k'o ugledni poduzetnici sa Ksavera! To treba hvaliti, a ne prosipati boljševičku demagogiju koja, što zna svaki čitatelj Glasa Koncila, Hrvatsku želi vratiti u Jugoslaviju, iako od Jugoslavije više nije ostalo ni J.

Josip Bozanić: Autor:
Patrik Macek/Vecernji listJosip Bozanić: Autor: Patrik Macek/Vecernji listUostalom, tko još u Hrvatskoj gradi zgradu s bračkim kamenom, ultramodernim liftovima i okolnim vrtom prepunim japanskih šljva i lavande, a sve to arhitektonsko blago košta pišljivih 1500 eura po kvadratu? Pa za tu cifru danas jedva možete kupiti stan u Zapruđu ili na Malešnici, a to je tako daleko, da se i za najvedrijih dana teško vidi iz novog panoramskog lifta. Onog koji je smješten na južnom dijelu Brda biskupa i kardinala.

Nažalost, našem uzoritom kardinalu Bozaniću providnost je dodijelila mnogobrojne talente, uglavnom u poslovnom sektoru, ali ne i pretjeranu elokvenciju. Tako je sve odgovore lijepo pripremio i spremio se analitički ih obrazložiti, no uspio je izustiti samo to da je, hm-hm, eventualno, podno grijanje malo pretenciozno. Sve drugo je u redu, i tko drukčije misli, on je bezbožnik i ateist.

Amen

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 25.03.11. 14:47

Bozaniću......crkvenjaci,ugledajte se u Don Grubisića i Fra Jeleča pa vas neće nitko napadati,već ćemo HRLITI na mise. Narod gladuje.....muku muči kako iz dana u dan preživjeti....a vi gradite velebna zdanja okićena zlatom i najskupljim materijelom.Pas .....


registracija
1/12/10

tavan, 25.03.11. 14:51

Bozaniću,je'l nije bilo pametnije riječi od boljševici? Po čemu ste vi kleroFAŠISTI bolji? Djecu po crkvama silujete....u ime vjere i crkve su likvidirane stotine milijuna ljudi kroz povijest,ne ponašate se kako je Isus učio,skromnost vam je strana riječ....vi ste ZLO!!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 25.03.11. 15:08

Ostavite "crkvenjake" na miru. Oni znaju sto rade, a jos visei bolje kad isto treba napisati. Sad malo o textu iznad. Za 25 mil. eura moguce je sagraditi nekoliko tisuca stanova. Sama rijec nekoliko znaci mnozinu, sto daje minimum dvije tisuce. Daljom puckoskolskom matematikom ispada da cijena stana u Zagrebu stoji 12 i pol tisuca eura. Po takvoj cijeni, oprostite mi, stan su kupili samo Jaca, Sex, Bebic ! mali broj privilegiranih. Imao sam namjeru sasvim drugu, to jest dokazati da ovi novinari nisu naivni, vec najobicnije smece. Udaraju na temelje nase kulture i obstojnosti. Savjetujem vam: " Ostavite se corava posla"! Jedite govna za vlastitim stolom, a nikako zanasim zajednickim!


registracija
27/7/10

lvxor, 25.03.11. 16:34

Hehe...nisam skidao osmjeh sa lica citajuci clanak....dobri stari sarkazam, s obzirom na temu, ni ne moze se drugcije opisat situacija...


registracija
31/7/09

Seaman, 25.03.11. 16:52

Ivis, govna za vašim zajedničkim stolom vrlo rado prepuštam samo vama, samo se ne slažem da svi plaćamo to što vi za zajedničkim stolom šopate. A ako je kriterij da nekog treba pustiti na miru samo zato što "zna što radi" onda i Serenadera treba pustiti...čovjek je svih ovh zadnjih godina vrlo dobro znao što radi, a što se to kosilo sa zakonom, moralom i ostalim tricama, koga je to u ovoj baruštini briga?!?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 25.03.11. 17:24

Ma jeb.a mi se za Jacu i HDZ ! PODRŽIMO ŠTRAJK NOVINARA VEČERNJEG LISTA ČIJA LOPOVSKA UPRAVA KRŠI SVA PRAVA NOVINARA I OD VEČERNJEG JE NAPRAVILA SPRDAČINU I GUZIC-PAPIR !


registracija
7/9/07

Vinogradar, 25.03.11. 18:04

Da biskupi vjeruju u Svevišnjega Boga, ne bi se ponašali ovako bahato i rastrošno u strahu od Božje kazne.
Očito je da su hrvatski biskupi nevjernici - ateisti i znaju da ih nema tko kazniti za njihove ludosti.
Zašto vjernici podnose takve nevjernike?


registracija
30/9/09

davor12345, 25.03.11. 18:22

Podnose ih zato što se vjernik ne može sam ispisati iz crkve! Ne može se sam krstiti! ne može se sam vjenčati! Ne može se sam ispovijediti! ne može sam komunicirati s Bogom i da sve ne nabrajam! Za sve mu treba posrednik u vidu pogodite koga?


registracija
12/12/10

Klarens, 25.03.11. 19:49

Bogu Bozhje
Vragu VRAZHJE
DUH SVETI duhovnim trazhenjima
PAKAO materijalnim uzhitcima
I to vam je to sitnozubci
Tu se nema kaj dodat ili oduzet !!!
SREDNJI PUT ????
Ni vrit ni mimo ????
O tome trabunjaju ovi iz materijalnih opcija


registracija
6/4/10

veljaci, 25.03.11. 21:10

ivis je nekakav pop !
razuma nema onaj tko se danas poziva na boljševike pa ni rusi ih se ne sijećaju.njihovo zlo je trajalo kratko. ivis vaše zlo traje tisućama godina.pokušaj biti čovjek ako možeš ostavi se bogova i onih koji od njih luksuzno kroz svu povijest žive.još od kamenog doba vračevi su trabunjali o nekakvoj višoj sili -bogovima i dobro se gostili najboljim komadima lovine. pa ni današnji vračevi popobiskupi nisu ništa drukčiji.niti su oni davni vračevi niti ovi današnji ne vjeruju u to što propovjedaju-to su pravi ateisti a sitna raja plaća li ga plaća.


registracija
23/8/09

xaron, 25.03.11. 21:28

Re: jebivjetar
Uprava VL- tj. VLASNIK sjedi u EU (i djeluje po EU pravilima) te je to adresa na koju se novinari VL-a trebaju obratiti. To se ipak nece dogoditi jer su oni pobornici ulaska u EU Time su na taj nacin sami posjekli granu na kojoj sjede.Ukratko ne treba ih zaliti, sto su trazili to su i dobili. Mozemo se (ne)realno nadati da cemo mi (obicni gradjani) u EU proci bolje od tih tzv. novinara


registracija
25/6/10

vidra, 25.03.11. 22:24

Previše cinizma ima ovaj članak, iako je meni osobno simpatičan autor - ( bar je do sada bio).
Nije me briga za crkveno ili biskupsko vođenje i raspolaganje sredstvima, a posebno doniranim. Smatram ih ipak svrsishodnim i racionalnim. Počelo je novinarsko prenapuhavnje kao i obično, kad im je neka tema "slatka".Mislim da biskupima nije bila svrha bahatost i razbacivanje. Sada su već izrasli i u "crkvenu elitu".Sve neprimjereno.Vrijeme će pokazati koliko su bili vizionari. Njihov arhitekt, htjeli mi to ili ne, htio se pokazati i ostaviti iza sebe spomenik.
Mene više smetaju stavovi i izjave biskupa, koji nisu primjereni trenutcima u kojima živi ovaj jadan narod. Isto tako zauzimanje određenih političkih strana. Zar nismo svi Božja djeca? Ponajviše me smeta što nisu bili, a nisu ni sada, kritičari lopovsko vođene politike od 90-tih od svih vlada HDZ-a, nego su zdušno držali njihovu stranu. To se nije smjelo dogoditi.Zato su zaradili negativne bodove kod ovog naroda, a ova građevina je došla kao točka na i.


registracija
27/1/11

boomerang, 26.03.11. 05:37

Crkve su u proslosti uvijek ostavjale trag,dal crkve,katedrale,kapele isl. pa zašto nebi i naše vrijeme udugovječili. Samo to ne paše proleterima i ljenčugama koje bi uvijek nešto zabadava. prije od partije a danas bi od crkve. Slažem se da bi crkva trebala više pomagati siromašnima, ali na duhovnoj razini! Budući da se mnogo toga odriču u svom životu neka barem imaju dostojan smještaj za jednu takvu zajednicu. Malo razmislite prije suvišnjih komentara, jer vi koji ih vrijeđate i nazivate pedofilima, vi bi prvi tražili materijalnu pomoć od crkve!!!


registracija
27/7/09

verina, 26.03.11. 07:11

@boomerang, a čega se to odriču u životu? Sexa, luksuza, hrane...čega? Žive po potleušicama, bez tople vode, na kruhu i vodi...što, čovječe? Što im nedostaje u životu?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 26.03.11. 11:47

@verina,
pitaš : što im nedostaje u životu?
NEDOSTAJE IM POŠTENJE I BRIGA ZA BLIŽNJEG SVOGA!
Misle samo na vlastitu rit.


registracija
1/3/11

Laudate, 26.03.11. 13:05

Oni koji nisu prigovarali na cijenu izgradnje Arene, Muzuja suvremene umjetnosti i drugih objekata građenih iz zajedničkog novca neka ne prigovaraju Crkvi. Jednostavno, nemoralno je s novinarske strane.


registracija
1/3/11

Laudate, 26.03.11. 13:07

Uostalom zašto bi Crkva bila siromašna? Zašto bi država bila siromašna? Kada je u povijesti siromah mogao pomagati, graditi, ostavljati nešto iza sebe? Danas bez novca ne možete ništa?


registracija
25/7/08

deda, 26.03.11. 13:53

Većinom i porijeklom iz naših sela i kamenjara,(ispričavam se svim radišnim i poštenim), mnogi bez mogućnosti, a i stvarne želje za obrazovanjem na znanstvenim dostignućima čovječanstva iz prošlosti i budućnosti,uhljebili su se u stoljećima njegovanoj i parazitskoj "doktrini", čiji značaj i postojanje, uglavnom dublje i ne razumiju, i žive dalje, na jedan svoj "popovski način hedonizma", jednim "hohštaplerskim"načinom života i na taj način,( bezobraznim trošenjem sredstava već gladnih ljudi u domovini),
doživljavaju i žive svoj "raj" na Zemlji....
Neka im Bog oprosti,
za njihovu rastrošnost,megalomaniju i nezasitnost na račun našeg napaćenog naroda.


registracija
2/2/11

MarkoKraljevic, 26.03.11. 13:54

biskupe dragi daj progovori s oltara u ime nas koji ne mozemo nista...sjebao nam je neko perspektivu u lijepoj naso!
a imali smo i more i sunce i slavoniju i skverove i jadrankamenove i PT com i Inu, sve smo imali...
Digli se glas da ne prodaju vode daj malo dizite glas gore da ne sjebu bas sve!

Gospodine Rebicu, svaka Vam cast!

Zao mi je samo sto ce oni i******ednacit i zrtvu i agresora tako da je Sljivancaninu to luk i voda a za nase se bojim...jeza me hvata!

Ima jos jedna stvar gospodine Rebicu/neznam kakva ce biti presuda/ a ja se ne bih ni vracao vise u ovakvu hrvatsku, sramota brate gdje zivim i ko je vise pljacka.

Ni kuci nisi dobar ako nisi nista jamio i to se "uvrijezilo" i moderno je biti mali kerum ili Fani a ne obican covik i radnik...ne mozes dici objasnit da ih ne mozes licit i zaposlit ako nisi neciji ili nesto namaka...

Neznam gospodine Rebicu, tribase molit svaki dan bez obzira na presudu a da smo dostigli dno dna s Seksom, Linicem, Mesicem i Jacom, jesmo i ne vidim kraja....

Vrime je da dodju mladji ljudi i da neko ovo povede kako bog zapovida!


registracija
1/3/11

Laudate, 26.03.11. 14:25

Gotovo svi mediji koji bezočno pišu protiv Crkve kao zastarjele i nazadne institucvije promoviraju hoštaplerski i površni način življenja u kojem je Big Brother oličenje tog življenja.
Hrvatska traži zvijezdu, Big Brother, Milijunaš itd.... sve kruh "bez motike".
Kada se sve ima u vidu kako netko ima obraza prigovarati svećenicima za lagodan život. Ako je tako idite svi u svećenike.


registracija
8/8/09

tovar62, 26.03.11. 19:15

Opet ovi umisljenj misle rusit Crkvu,zar neznate da smo jos jaci i cvrsci citajuci ovo jada sta piskarate,,,gje su ti vasa velebna zdanja sta vam izgradi komunizam,pa urusilo se sve,Rimsko,Grcko,i sva druga carstva i kraljestva ali CRKVA,nece nikada,,,,,"


registracija
16/12/10

5555555555, 26.03.11. 20:45

- nije prvo velebno zdanje za novce ispačenog hrvatskog naroda

- kakve aute vozite na račun ispačenog hrvatskog naroda

- kako živite na račun hrvatskog ipačenog naroda

- tko vam crkve obnavlja- hrvatski ispačeni narod

- karitas- svaka čast da ga NE financirate novcima hrvatskog ispačenog naroda

- kakve mirovne domove imate- na račun hrvatskog ispačenog naroda - i največi bogataši se mogu posramiti kad vide Vaš

- od pedofilije i u HR (brezovica) do raznih financija ...

No i pitanje za kraj; od kog ste to ušparali za ovo velebno izdanje?? dobivate, živite ko bubreg u loju i
još možete šparati

................


registracija
16/12/10

5555555555, 26.03.11. 20:46

raditi i živjeti od rada, a ne kao krpelji


registracija
16/12/10

5555555555, 26.03.11. 20:47

ni Sadam Husein nije tako lagao


registracija
1/3/11

Laudate, 26.03.11. 22:02

@5555555555
Tko je gradio razna velebna zdanja po Hrvatskoj a koja nisu u vezi s Crkvom .... ispačeni hrvatski narod
Tko čini većinu ispačenog hrvatskog naroda ..... vjernici katolici
Tko se najviše buni za sve što ima veze sa Crkvom ..... nevjernici i lakovjernici
Tko je šutljiva većina ispačenog hrvatskog naroda...... vjernici

Dosta je ovog blaćenja Crkve. Ja želim da je moja Crkva snažna duhovno i materijalno. Samo tako može u punini ostvariti velike zadaće koje su pred njom.
Članovi Crkve klerici i laici kao i svi drugi u Hrvatskoj jednaki su pred zakonom.
Oni koji propuste pojedinca poistovjećuju sa cijelom institucijom i društvom samo govore o svom intelektualnom nivou.


registracija
27/7/10

lvxor, 27.03.11. 00:12

@ Laudate
Jesi ti ikad procitao/la Bibliju? Jeli ti poznato Isusovo ucenje?

Ako jesi i ako ti je poznato Isusovo ucenje, molio bi da napises citat koji govori da Crkva trazi novac od naroda i gradi ovakve palace...ne mora bit konkretan citat,ma ne mora bit ni citat...mozes i svojim rijecima napisat...!

Hvala na odgovoru unaprijed


registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.11. 01:10

@Ivxor
vrati se 100 godina unazad i usporedi građevine koje je gradila Crkva sa okolnim građevinama i biti ćeš ljut/a.
Vrati se 200 ili 300 godina unazad i biti ćeš još više ljuta jer je razlika sve veća.
Crkva je uvijek kapitalne objekte gradila kvalitetno da dugo traju. Većina tih objekata su danas kulturni spomenici.
Briga za siromahe, sirotinju itd je lažna briga. Zašto nitko ne kaže umjesto da gradite Arenu i maksimirski stadion izgradite stanove za sirotinju, nahranite gladne.

Bibliju treba čitati u kontekstu vremena i poruke koju nosi i ne uspoređivati neusporedivo.
Isus nije rekao kako da se organizira Crkva, ostavio je to nama ljudima u konkretnom vremenu i prostoru. Da je slučajno ostavio bilo bi puno lakše, ali nije. Vjerojatno i to ima svoju svrhu.


registracija
8/8/09

tovar62, 27.03.11. 08:19

Ej vi bezbosci i protuhe ,a tko vam je kriv kada vi nemate na racun cega graditi,jer ste bezkicmenjaci,,,,niste dostojni i da majmunove kipove radite,,,,


registracija
25/10/10

cuma, 27.03.11. 09:46

Propagirate skromnost kao vrlinu i zaglupljujete vjernike, obećajete carstvo nebesko siromašnima, a sami se bahatite.- Svečenička bagra se vozi u mercedesima i uredno uzima milodar svake nedjelje, nema na nedjeljnoj propovjedi molitve za ovčice koje ostaju bez posla, koje zbog ovrhe ostaju bez kuća i stanova, nemaju za koruicu kruha, nego se bezočno i od njih očekuje milodar. Crkva ničim nije pokazala s vjernicima u ovo krizno doba i onda gradi velebne zgrade s panoramskim liftovima, valjda misle da će njima na očigled raje upravo oni biti ispraćeni na nebo!!!!!


registracija
12/1/11

siziff, 27.03.11. 10:54

Dali ovaj ZIGURAT ima saunu (?), da se skromna i bogobjazna BRATIJA može relksirati nakon teškog i iscrpljujućeg posla, sapunajući guzu jedan drugome.


registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.11. 11:01

@Cuma
ne brini tuđu brigu. Pusti ovčice i njihove pastire neka žive svoj život. Imaš ti prečeg posla.

Naprimjer pobuni se protiv novinara koji te zaglupljuju bedastim člancima i emisijama.
Pobuni se protiv onih koji ruše moral, koji nenormalno prikazuju kao normalno, koji dižu kredite i zadužuju tebe i tvoju djecu.

Pobuni se protiv onih koji tvoju pažnju usmjeravaju prema Crkvi koja očito s tobom nema nikakve veze. ali dok se ti baviš Crkvom propuštaš prave probleme, a to je upravo ono što oni žele.


registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.11. 11:06

@ siziff
svatko govori ono o čemu misli.
Tebi su očito guze na pameti. Vrijeme ti ide na ruku, toga će biti sve više i više i postaje sve normalnije i normalnije dok ti jednom ne uđe u kuću na način koji nisi nikad pomislio ni želio.


registracija
12/1/11

siziff, 27.03.11. 12:42

LAUDATE@

Izgleda da ne čitaš novine. Da ih čitaš, pročitao bi (skoro svakoga dana), koga zanimaju guze.

Tvoj sajens fikšn,....glede ljubitelja guze:
Skoro si u pravu. To je postalo vrlo knvertibilno sredstvo i preduvjet za svaku člansku karticu, a time i za uspjeh u životu.
Samo kukica leži u tome; brača koju sam ja spomenuo, ( a kojoj ti sa stopostotnom sigurnošću pripadaš), kunu se u apstinenciju i celibat, šta isklučuje bilo kakovi oblik rupe.

P. S.
Poruka koju upučuješ CUMI; to bi morao patentirati. Ustvari; prekasno za patentiranje, jer ste to već odavno patentirali.
"PUSTI OVČICE I NJIHOVE PASTIRE NEKA ŽIVE SVOJ ŽIVOT"......
To te deklarira bolje nego šta bi te ja mogao deklarirati i šta bi ja mogao sročiti.

Pusti nas na miru, da obnevidjelim i slijepim ovčicame šišamo vunu i deremo kožu. Šta te briga za to ?
Ako se one ne bune, šta je to tebe briga ?
Tako već dvije tisuće godina.


registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.11. 13:05

@Siziff
ponovo gubiš vrijeme na stvari koje nemaju veze s tobom, mislim na Crkvu.
Mene na primjer ne zanima što ti i tvoja braća po svjetonazoru radite unutar četiri zida. To mi se ne sviđa ali to je ta suvremenost i odmak od zastarjele Crkve.
Ovčice i pastiri u Crkvi imaju pozitivan kontekst.
U svijetu koji zagovaraš ti si ovčica koju strižu novinari, političari, bankari, i ostali.
Imaš dovoljno svojih briga, ne zamaraj se sa Crkvom i nama vjernicima.


registracija
12/1/11

siziff, 27.03.11. 16:05

LAUDATE@

Ako sam te dobro razumio, a mislim da jesam; ti si za podjelu terena. Jedan dio stanovništva da pljačkaju po tebimo nabrojeni, novinari, političari, bankari...., a jedan dio će mo MI, CRKVA i neka se ne miješamo jedan drugome u biznis.
Po dogovoru.
Kao šta u stvarnosti i jest.
Dok ste got dio društva u kojem živim, unatoć "mojim dovoljnim brigama" i dok got to društvo najbezobzirnije,najbezobraznije i najdrskije pljačkate, zaglupljujući ga sa ekstremnim nazadnjaštvom i mraćnjaštvom ja ću se baviti sa VAMA i "zamarati se sa VAMA"
Prije ti je bilo daleko jednostavnije sa ovakvim "pametnjakovičima" . Jedan dužni metar cjepanica, malo sitnoga za potpalu i neminovni i neizostavni (popriličan) broj oprostivih, milosrdnih VJERNIKA , koji su statirali oko lomaće grijajući svoje vjerske i pobožne dušice na rasplamtjeloj vatri.
Stvari su bile brzo dovedene u pravo stanje koje si TI i sada priželjkuješ.
Nažalost, za VAS, sve se stubkom promijenilo.


registracija
1/3/11

Laudate, 27.03.11. 20:03

@Siziff
ovo sa spaljivanjem vještica je krunski argument i tu se više nema što dodati jer rasprava se spustila na pučko školski nivo.


registracija
8/7/10

Maroje, 28.03.11. 09:45

Psi laju karavane prolaze


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.03.11. 10:16

Kako lopovima skloni nacionalovci bacaju narodu prašinu u oči s ovakovim glupostima dok nam za to vrijeme iza leđa kradu milijarde.
Zašto nitko iz nacionala ne napiše neki tekst kojim bi pokušao osvijetliti pozadinu trenutne Mesićeve bitke za prava Gadafija a sve u svijetlu optužbi da je INA za vrijeme tovariševa intimusa Dragićevića potpisala čudan sporazum kojim se za kupnju plaća provizija od 0,15 USD po barelu tamo nekom Čolakoviću. I, onda nas uvjeravaju da se Inine cijene formiraju prema tamo nekom mediteranskom tržištu na kojem su provizije 0,15 umjesto 0,01-0,05 USD-a po barelu!
Zato vi Hrvati plaćajte naftu skuplju za kunu od Bosanaca kako bi Mesić i Dragićević mogli kupovati viletine i slagati milijune.
Ono što crkva napravi traje stoljećima, a lopovi sjebaše i pokradoše te vas tjeraju u minus na tekućem, a vi im zdušno svake 4 godine, uz osmjehe, zadržite lojtrice.


registracija
6/4/10

veljaci, 28.03.11. 11:25

jedino biskupčine imaju i ovce i novce!!
kad ovce hoće biti ovce nek ih muzu, deru, pedofiliraju do mile volje.


registracija
12/1/11

siziff, 28.03.11. 18:17

LAUDATE@


Vrlo sam začuđen, ustvari zblenut, kako si mogao tako olako preći preko vještica.
Zar si zaboravio direktivu odozgora, i "gradivo" koje su ti ucijepili pod kožu: "U takvim prilikama maksimalno lagati , iskrvljavajući činjenice pozivajući se na "podatke" iz Glasa Koncila, ili vjerskih stranica Wikipedije, a koji govore o (maksimalno) par tisuća spaljenih, šta je ekvivalent poginulih u saobračaju u jednome danu".


registracija
22/3/11

vferari, 28.03.11. 20:14

Država u kojoj kler ima glavnu riječ je vatikan i Hrvatska.
Dokle god bude tako jadna nam majka.Hbk je glavni
koaljcijski partner Hde-a.Kogod podržava ovu koaliciju
protivnik je svog naroda,bio vjernik ili ne.Pravi vjernik
knsumirti će vjeru u svojoj obitelji,ne treba mu veleizdanje biskupske konferencije


registracija
15/10/09

deus, 30.03.11. 10:31

laudate, kenjas. nema nikakve osnove da usporedjujes crkvenu i svjetovnu vlast, jer je crkva ta koja stalno kenja o siromastvu, dijeljenju, hranjenju gladnih i pojenju zednih. o tome kako je hvalevriejdna udovica koja od svoje sirotinje daje pola. e pa, medica, cura te ipsum! druga jedna stvar, crkva je sada u sustavu poreza, pa je meni kao poreznom obvezniku itekako bitno sto se sa novcima radi. oprostit ces, ali ako ja mogu zivjeti sasvim dostojanstveno bez podnog grijanja, mogu i oni. a licemjerje je upravo u tome sto non stop laprdaju kako se mi kao vjernici enbi trebali brinuti za materijalno, a svojim primjerom pokazuju nesto sasvim drugo. meni je jasno da ti to neces prihvatiti, niti itko od vjernika, jer vam to rusi koncept o kojem vam ovisi duhovni mir, ali onda ti savjetujem da sutis, prihvatis se krunice i brines za vlastiti duhovni rast, a ne da branis nesto sto se ne moze braniti nikakvom, pa cak niti tom iskrivljenom vjernickom logikom.


registracija
15/10/09

deus, 30.03.11. 10:36

i ono sto je posebno iritantno: oni koji postupke pojedinca poistovjecuju bla, bla, bla. ma nemoj? argument protiv svega svjetovnog su djela pojedinaca, a u slucaju crkve ne vrijedi? dakle, pricat cete o tome kako je znanost donijela zlo u svijet jer su neki znanstvenici sudjelovali u izradi atomske bombe, ali ta logika ne vrijedi za kler medju kojima su pedofili i kurvisi? odgovorno tvrdim, dokle god toliki broj ljudi pusi te price, gleda kroz te uske prizme bilo koje religije, mi kao covjecanstvo necemo napredovati.


registracija
26/1/08

Rampa, 30.03.11. 15:00

Tovare, ti i jesi tovar i to pravi!
A za biskupe i niže svećenike, paroke, što reći a da ne pišem drugo, treba otvorit opet nešto poput Golog Otoka i sve ih potrpati tamo, licemjere odvratne!!!


registracija
1/3/11

Laudate, 30.03.11. 21:53

@ Deus
interesantin si ti. Za svjetovnu vlast individualizacija krivnje, a za crkvenu kolektivna odgovornost.

Osim toga iz tvog pisanja se vidi da slabo poznaš crkveni ustroj.
Župnik u najmanjem selu ima više slobode odlučivanja nego političari u strankama gdje postoji jedan čelni čovjek, par pomoćnika i veliko stado ovaca.


registracija
15/10/09

deus, 31.03.11. 09:10

laudate, ti nisi interesantan, nego sasvim uobicajena ovcica. ahodno tome, logika ti je u najboljem slucaju krnja. kakve veze ima ustrosjtvocrkve sa icime? druga stvar, kada sam ja govorio o individualizaciji krivnje kod svjetovne vlasti? procitaj sa razumjevanjem, ili nemoj komentirati. ja sam rekao da upravo ti sudis sve svjetovnjake prema par kurvisa i kurvi, dakle, sve gledas kao kurvise, a crkvi prelazis preko pojedinaca. kuzis razliku?


registracija
12/1/11

siziff, 31.03.11. 12:46

DAUS@


Nebudi naivan.
Dobro je taj božji sluga shvatio šta mu ti govoriš. Samo, njegovo nije da razgovara, njegovo je da sa sirovim lažima i destrukcijom drsko muti vodu, posebno ako nema odgovor, a to je najčešće. (Vidljivo iz svih njegovih postova).
Plus toga on ne piše za pametne, on se obraća vjernicima

Misliš da vjernici imaju dovoljno hladetine između ušiju da su u stanju pronaći ogromne rupe i apsurde u njegovim postovima?

NAPR: nabraja Big Brother-e, Milijunaše i ostale "haj lajf
epidemije" današnjeg društva i onda kaže...."Kada se to sve ima u vidu koko netko može prigovoriti svečenicima za lagodan život?
Koja sprdačina!
Pa taj se izruguje (i to javno) svim postulatima Crkve!
Siguran sam da večina takozvanih vjernika nije našla nijedno protuslovlje i sukob između crkvene dogme i rečenog, u ovom njegovom nesuvislom batrljanju.?

Ima toga još puno,....ne piše mi se, ali ipak još samo jedan njegov biser:
BIBLIJU TREBA ČITATI U KONTEKSTU VREMENA I NE USPOREĐIVATI NEUSPOREDIVO....
Na ovom gluparenju bi mu zavidio i sami Čarli Čaplin - majstor humora.


registracija
15/10/09

deus, 01.04.11. 10:38

da, to je isto jako zanimljivo: bibliju treba citati u duhu vremena. pa zasto bi onda knjiga nastala prije nekoliko tisuca godina bila relavantan vodic za ista danas? za ikakav moral? posebno kada se uzme u obzir da se prema potrebi svime time lijepo manipulira. pa je malo Isus mislio jedno, pa malo nesto drugo, pa nije govorio o doslovnom siromastvu, pa malo jest. da uopce ne spominjem kako u citavom novom zavjetu nema nikakvog opisa kako bi crkvena hijerarhija trebala izgledati, ako izuzmemo ono nezgrpno tumacenje o petru-stijeni.


registracija
27/4/10

fuzija2, 02.04.11. 13:29

Komunjarski boljsevacki zlocinci su dana pokrali
Hrvatsku i imaju svoju ZLOCINACKU
"jugojanjicarsku mafiju" sa kojom rukovodi veliki
ZLOCINAC mesic, da je Ivo Sanader bio clan
"jugojanjicarske mafije" i placao clanarinu njoj
danas ga nebi smio nitko proganjati.


registracija
1/3/11

Laudate, 02.04.11. 18:24

@Deus
ATEISTIČKI TALIBANI sebe smatraju suvremenima jer za njih ne postoji prošlost, samo danas, use, nase i podase.
Oni ne znaju objasniti za što su, ali znaju da su protiv vjere i religije.
Za njih je apsolutna istina ono što je znanost rekla jučer. Apsolutna istina od prije godinu dana iste te znanosti se ne računa jer imamo novu istinu.

Žive od danas do sutra, nemaju korijene, žive ko repa bez korijena i zato ne mogu podnijeti vjernike koji svoju životnu filozofiju temelje na 2000-će godišnjem nauku.


registracija
12/1/11

siziff, 03.04.11. 15:08

LAUDATE@

Opet nastojiš zamutiti vodu tamo gdje je najbistrija i gdje se na pedeset metara dubine vidi dno (dna) Crkve.

Ne postoji apsolutna istina.
Postoji ISTINA KOJU ZNANOST NADOGRAĐUJE POTKREPLJUJUĆI JE NOVIM I NOVIM DOKAZIMA

Za znanost nema slepog vjerovanja.
Vjerovanja koje ti braneći svoj luksuz i nerad (kao i nerad i luksuz čitavog klera od Vatikana na dalje) zahtjevaš od vjernika.

Ako itko trpa use, meće nase i gura podase onda si to ti sa svojom bračom. Primjera iz svakodnevnog života na manjka.

Šta se tiće životne filozofije; svaka je bolja od dvoličnog, licemjernog mračnjaštva i gluparenja kojega nudi Crkva pod nazivom "Životna filozofija"


registracija
15/10/09

deus, 04.04.11. 13:44

sizife, znas u cemu je pravi problem? to sto crkva vise nije tabu tema, pa mozes pisati po novinama o njihovim grijesima. dok su oni galamili sa oltara, nedodirljivi, onda se nisu potezala pitanja zadiranja u neciju intimu, pozivanja na neka prava i moral. sada, najednom, svi se okomise na njih, a na pamet ne pada niti njima, niti zagrizenim vjernicima kao sto je laudate, da ih se sa pravom napada. uostalom, sta se zalite, zar ne rece vas ucitelj: "blago vama kada vas progone, vase je kraljestvo nebesko"? nego raznoraznoj sirotinji i izbjeglicama prodaju tu demagogiju, a na sebe ju ne primjenjuju.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.04.11. 20:20

@ Deus
dvoličnost morala se izvrsno vidi kod ATEISTIČKIH TALIBANA.
Njih s pravom smeta odstupanje pojedinih članova klera od učenja koje šire.
Problem je što ni približno tako žestoko a pogotovo ne proporcionalno ne napadaju dvoličnost u segmentu koji se ne zove vjernički.


registracija
12/1/11

siziff, 12.04.11. 17:38

LAUDATE@

Sve tvoje laprdanje je; Izgubljena bitka.
Još vrijedi za ponekog talibana, koji nije pročitao baš ništa.
Tako nije uspio pročitati roman sa tvojim junacima, koje su SVI VEĆ ODAVNO PROČITALI.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika